2016 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Savaitės stilingiausia Nr. 2


Sveikos mano brangios bei stilingos skaitytojos! Šiandien antrasis rugsėjo sekmadienis, o kartu su juo – naujas įrašas. Nieko nelaukdama eisiu tiesiai prie reikalo.
Taigi, jei praėjusį kartą rinkdama Stilingiausią savaitės panelę vis dar rėmiausi vasaros tendencijomis, tai šį kartą išrinktas derinys diktuoja rudens nuotaiką bei madą. Virtualiame Mados arenos pasaulyje po truputį įsigali šio sezono dvasia, nors realybėje rugsėjis vis dar šiltas ir ganėtinai malonus. Pagrindinis mano šios savaitės pastebėjimas: nors nemaža dalis Gravity klubo narių dar puoselėja šiltus jausmus vasariškiems apdarams ir neskuba nustumti jų už borto, tačiau pamažu į aprangos derinius įtraukia vis daugiau rudeniškų akcentų. Būtent čia ir krypo mano akys šią savaitę, todėl nusprendžiau, jog aplodismentų verčiausia yra _Rivera_.


Didžiausias dėmesys šiame derinyje atitenka paltui bei skrybėlei. Atvirai kalbant, šie du akcentai man yra vieni mėgstamiausių Mados arenoje, o ir realybėje tiesiog dievinu įvairaus kirpimo paltus bei skrybėles. Neseniai skaitydama Cosmopolitan žurnalą aptikau įdomų straipsnį, apie šio rudens paltų tendencijas, tad skubu naujienomis pasidalinti su Jumis.
Šį sezoną išskiriami 5 paltų modeliai: vyriškas, minimalistinis, pastelinis, militaristinis ir paltai iki žemės.

Vyriško tipo (oversized) paltai tinka beveik visiems figūrų tipams ir atrodo solidžiai, tvarkingai bei klasiškai. Norint įsigyti būtent šio stiliaus paltą, reikėtų atkreipti dėmesį į pečių liniją, kuri paprastai yra gana ryški ir griežta, apykaklę bei atlapus, kurių kampai visuomet užaštrinti, o paties palto siluetas laisvas, nėra liemenuotas. Šio kirpimo paltas labiausiai tinka subtiliam stiliui, moterims ar merginoms norinčioms išlaikyti griežtesnį įvaizdį. Tokiu paltu vilkinčią įsivaizduoju verslininkę ar teisinėje sferoje dirbančią moterį.


Minimalistinio palto pavadinimas iš karto pateikia užuominą, jog čia nerasite ypatingai įmantrių detalių ar akcentų. Paprastai sakant, jis ir yra, tiesiog minimalistinis: be raštų, dažniausiai vienos spalvos ir visai nepasižymi griežtu kirpimu. Tai pat jis neturi aiškios formos, panašiai kaip ir prieš tai minėtas vyriško tipo paltas. Minimalistika dažniausiai susižavi tos, kurios pasibaigus vasaros sezonui nori pailsėti nuo ryškių spalvų bei raštų ir pasinerti į ramybę, rudens melancholiją.



Pasteliniai paltų atspalviai galima sakyti yra tam tikra minimalistikos priešingybė. Pastelės sukuria šiek tiek romantišką, švelnų ir gaivų įvaizdį. Merginoms patariama rinktis šviesiai rausvą, melsvą, kreminį ar balintos kavos paltą, kuris būtų minkštas ir, žinoma, šiltas. Smagiausia tai, jog tokių paltų dizainas yra gerokai įdomesnis. Galima sakyti, jog čia svarbiausia pastelinės spalvos, o stilius gali būti įvairus: susagstomi sagomis, užtraukiami, surišami diržu, su atlapais ir be jų, ilgesni ir trumpesni. Taigi, mėgstančioms įvairovę šie paltai turėtų būti must-have (privalu turėti) sąraše.


Militarizmas šiais metais apima ne tik drabužius, bet ir aksesuarus. Po ką tik patarto švelnaus ir romantiško stiliaus, grįžtame prie gerokai griežtesnio. Militaristiniams paltams šiais metais būdingi žemės atspalviai (chaki, rusva, ruda) ir neutralios / tamsios spalvos (tamsiai mėlyna, žalia, pilka, šlapio asfalto). Kalbant apie detales vyrauja dideli atlapai arba uždaras atvartas priekyje, didelės sagos, gali pasitaikyti platus diržas. Na, o siluetas šiek tiek siauresnis, labiau liemenuotas, priešingai negu vyriško tipo paltuose.


Iki žemės – būtent taip pavadinta viena iš penkių paltų tendencijų šį rudenį. Jau kuris laikas yra madingi padidinto dydžio drabužiai, o šiais metais į mados pasaulį įsiveržė „superilgis“ (taip jis ir pavadintas). Šioje paltų kategorijoje svarbiausias akcentas yra ilgis, o dizainas gali būti labai įvairus. Tinka ir liemenuoti, ir laisvi, ir šiek tiek griežtesni siluetai. Užsegimas ir medžiagos taip pat labai įvairios. Pastebima, jog spalvos vis dėlto vyrauja tamsesnės.


Kalbant apie skrybėles, vyrauja gana klaidinga nuomonė, jog šis galvos apdangalas tinkamiausias vasarą. Mados fotografė Reda Mickevičiūtė dar praėjusiais metais ėmė skatinti moteris ir merginas prisijaukinti skrybėles ir nebijoti derinti jų ne tik prie klasikinio, bet ir prie sportinio ar šiek tiek rokeriško stiliaus. Ji teigia, jog universaliausias pasirinkimas būtų juoda, tamsiai mėlyna arba šviesiai kreminės spalvos skrybėlė, kurią nesunkiai priderinsite prie bet kokio derinio: laisvo, miestietiško, bohemiško ar šiek tiek pašėlusio. O skrybėlės madingos ir šiandien, todėl ypač skatinu visas Jus atkreipti dėmesį į tai, kokiu svarbiu ir išraiškingu akcentu gali tapti skrybėlė. Kviečiu pasižvalgyti į perliukus, kuriuos pavyko rasti interneto platybėse ir pasigrožėti, kaip atrodytų paprastas akcentas gali pagyvinti nykų, tamsų įvaizdį ir įnešti šiek tiek valiūkiškumo, šelmiškumo.



Galbūt todėl man ir patiko _Riveros_ derinys. Jis neapkrautas nereikalingomis detalėmis, o ir su spalvomis sužaista labai atsargiai, pasirinkus niekada iš mados neišeinančią juodą ir derinat ją su pilka. Paltą priskirčiau įrašo pradžioje aptartam vyriško tipo kirpimui, nes jis yra laisvo stiliaus, ne liemenuotas, su ganėtinai užaštrintais atlapais. Dešimt balų skiriu kelnėms aukštintu liemeniu, prie kurių žaviai dera trumpa palaidinė priklausanti prie palto. Jeigu derinys gali pasirodyti nykokas spalvine prasme, tai skrybėlė ypač gelbėja situaciją (dėl šios priežasties prieš tai ir pateikiau nemažai derinių su skrybėlėmis pavyzdžių). Griežtoką įvaizdį papildo ir atitinkamai parinktas makiažas bei tatuiruotė. 
Na, o šį kartą mūsų klubo narė _Rivera_ nužengė į Stokholmo gatves, kuriose 2014 metais vykusiame Stockholm Fashion Week Streetstyle buvo nufotografuota ši mergina:

Pakeitus kelnes mūsų _Rivera_ sveikintųsi su mumis tiesiai iš Stokholmo.

O kokį rudeninį palto stilių rinktumėtes Jūs? Gal nešiojate žavią skrybėlaitę? Pasidalinkite savo nuomone komentaruose. Iki kito karto!


~•«Denera»•~

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą