2017 m. balandžio 15 d., šeštadienis

Zodiako ženklų šturmas Gravityje

Pagaliau. Atėjo diena, jog ir aš prisiruošiau paruošti savo pirmąjį įrašą klubo blog'e. Ilgai svarsčiau, ką tokio įdomaus sugalvojus ir padarius, jog klubo tarpe būtų nauja ir įdomu, o zodiako ženklai labai įdomus reiškinys, į kurį norėjau įsigilinti dar labiau.

Kas tie zodiako ženklai?

Aš manau, jog būtų kvaila rašyti zodiako ženklų sąvoką, nes kiekvienas su tuo susiduriame gyvenime. O jei trumpai, tai, zodiakas yra įsivaizduojama dangaus sferos juosta, kurios viduriu eina ekliptika padalinta į 12 dalių po 30 laipsnių. Bet nesigilinsiu į sferos juostas, o eisiu prie savo darbo tikslo, jeigu galima taip pavadinti.


Mano darbo tikslas buvo sudarytas iš vienos paprastos dalies, t.y apklausos. Kiekviena klubo narė turėjo atsakyti į tris visiškai paprastus klausimus, bet su viena sąlyga, jog į klausimus reikėjo atsakyti argumentuotai. Paskaičiusi atsakymus buvau šiek tiek nusivylusi, nes ne visos sugebėjo atsakyti taip, kaip prašiau. O klausimai buvo visiškai paprasti:

1. Koks tavo zodiako ženklas
2. Koks zodiako ženklas tau yra simpatiškiausias (labiausiai artimas širdžiai)
3. Koks zodiako ženklas Tau yra antipatiškiausias (simpatiško priešingybė).

Atsakyti į pirmąjį klausimą sunku tikrai nebuvo, o tą sugebėjo padaryti visos dalyvavusios apklausoje. Tarp kitko, apklausoje dalyvavo 15 klubo narių. Atsakymus perteikiau skrituline diagrama (iškart atsiprašau, jei diagramos bus neryškios, bet to būti negali).


Na ir sudėjus visus duotus atsakymus, gavau aiškų rezultatą, jog daugiausiai mūsų klube yra vėžiukių. Taip pat, nedaug nuo vėžio ženklo atsilieka ir avinas, mergelė, skorpionas ir šaulys. Na, o jaučio, žuvų ir liūto, deja, nerasta. Galbūt klube ir slypi šio zodiako ženklo atstovių, kurios nenori iškilti į paviršių. 

2. Koks zodiako ženklas tau yra simpatiškiausias (labiausiai artimas širdžiai)?


Net gi 6/15 panelių atsakė, jog jų simpatiškiausias zodiako ženklas yra liūtas ir vėžys. Fenomenalu, tačiau apklausoje nebuvo nei vieno liūto. Įdomu, kodėl būtent šie ženklai? Tuoj gausite atsakymą.
Viena panelė pasirinko vėžį, kaip simpatiškiausią ženklą, nes turi simpatiją šiuo zodiako ženklu. Būtų įdomu pasikalbėti apie tai klubo žinutėse ;)
Taip pat, šis zodiako ženklas vienoms yra "ramstis", kurie palaiko ir padeda, taip pat, kai kurios panelės, turi geriausią draugą, gimusį po šio zodiako ženklu. Tarp apklaustųjų atsakymų buvo galima rasti ir šias priežastis:


„Tiesiog su vėžiais sutariu geriausiai: panašūs pomėgiai, charakterio savybės dažniausiai sutampa, kiek vėžių žinau, visi yra jautrūs, tingūs, mėgstantys ramybę, svajotojai, tokie kaip ir aš, dėl to yra bendrumo pojūtis.“

„Meniškos prigimties vėžys yra pats emocingiausias ženklas iš visų zodiakų.“

Na ir priežastis, kuri man patiko labiausiai: „Nes vėžiai yra gimę vasarą.“

Šiek tiek apie vėžio teigiamas savybes:
šio ženklo atstovai išskiria gebėjimas užjausti. Yra pastovūs, šeimyniški, rūpestingi, švelnūs, svetingi.



O kodėl simpatiškiausi yra ir liūtai? 

Yra vienas ir paprastas atsakymas, kurį radau:

„Apskritai turbūt vien dėl to, kad man patinka liūtai.“

Tai va, tik tiek radau išsamių atsakymų, kodėl panelėms patinka zodiako ženklas - liūtas (mirkt).

Liūto savybės:
vidinis švelnumas, užsispyrimas ir noras judėti į priekį, lyderystė, linksmumas, gebėjimas rasti išeitį ir padėti kitiems.

Dar du zodiako ženklai,  kurie vienu balsu nusileidžia dviems jau minėtiems - mergelė ir ožiaragis.
Mergelės, klubo narių, yra apibūdinamos kaip ypač pastabios, jautrios ir atsakingos asmenybės. Taip pat yra patikimi ir visuomet ieško tobulumo. Kiti atsakiusieji teigė, jog jiems zodiako ženklas nesuteikia prasmės, tačiau įvardino, jog su mergelėmis - jauku, gera ir yra daug bendros šnektos. Panaršius po internetą radau savybių, kurios tinka mergelei. Mergelės pasižymi kantrybe, darbštumu, tvarkingumu, pareigingumu, taktiškumu, praktiškumu, dėmesingumu detalėms ir taisyklėms, racionalumu, logiškumu. Kiek tiesos? Sunku pasakyti. Spręsti tik mergelėms :)

Įdomu, kuo mūsų klubo nares žavi ožiaragiai?
Pasak panelių, kurios uždėjo taškiuką prie ožiaragio, kaip mėgstamiausio ženklo, jis yra supratingas, gražus zodiako ženklas, žinantis kaip neužknisto skorpiono ženklo atstovų. Na ir taip pat, paneles žavi ožiaragio paslaptingumas, mistiškumas. Ožiaragio teigiamos savybės: 
  • organizuotumas, įsipareigojimų laikymasis, disciplina, kantrybė, atkaklumas, rezultato siekimas, mokėjimas planuoti.
Na ir trečias klausimas, į kurį noriu atsakyti, t.y:
3. Koks zodiako ženklas Tau yra antipatiškiausias (simpatiško priešingybė)?



Visiškas paradoksas, tačiau vėžys nuo simpatiškiausio perėjo ir prie antipatiškiauso. Bet kodėl?
Dalyvavusios apklausoje panelės atsakė, jog vėžio ženklo atstovai yra gana kandūs. Tačiau, kad ir kaip bebūtų, panelės įvardijo, jog jų gyvenime, vėžiai yra didžiausi priešai todėl jų ir vengia. Bet buvo ir tokių nuomonių, jog vėžį pasirinko kaip pati antipatiškiausią, nes tai yra paskutinis ženklas, kurį rinktųsi. 
Bet į mūsų zodiako ženklų tarpą, įėjo ir skorpionas. Panelės rėmėsi savo asmenine patirtimi, todėl teigė, jog šio ženklo atstovai yra viskam prieštaraujanti asmenybė, uždara ir impulsyvi. Taip pat, šis ženklas, kitų nuomonė, nepripažįsta kompromisų ir yra kraštutinumų žmogus. Nevengiantis konfliktų, o greičiau jų ieškantis. Su juo bendrauti yra sunku, dažnai linksta į ginčus, greitai tampa ciniškas ir yra nesukalbamas. Buvo nuomonių, jog skorpionai apskritai yra plėšrūs gyvūnai, yra klastingi. Mėgsta manipuliuoti žmonėmis. Tačiau kaip ir visuomet, panelės nekreipia dėmesio į zodiako ženklus, o labiau gilinasi į jų asmenybę.
Nedaug atsiliko ir liūtas. Kitų asmeninė patirtis rodo, jog liūtai visą laiką nori būti dėmesio centre, pasigirti savo laimėjimais, per daug energingi ir optimistiški (tokia klubo narės nuomonė). Taip pat, liūtai išaukština savo asmenybę, charakterį, savimylos. Bet vėl gi, panelės dar kartą įrodo, jog zodiakas joms nėra prioritetas.
Vos nepamiršau paminėti ir avino ženklo. Panelės rėmėsi savo asmenine patirtimi: nesutaria su šeimos nariu, tokiu zodiako ženklu, todėl įvardino kaip labiausiai nepatinkantį. Kitoms vien pavadinimas "avinas" sukelia neigiamus impulsus kūnui. O argumentas - nepatinka ir nepavyksta to pakeisti. Tačiau buvo ir gražių atsiliepimų apie šio zodiako ženklo atstovus.


„Avinai turi puikų humoro jausmą, kurį moka išradingai pademonstruoti. Yra labai užsispyrę ir siekia savų tikslų. Puikūs pašnekovai, turintys savo tvirtą nuomonę.“

O kaip kiti ženklai? Apibendrinsiu, žinoma, ir juos :)

Jaučiai klubo narėms yra darbštūs, atsakingi, protingi asmenys. Panelės mano, jog dvyniai - dažniausiai protingi žmonės, draugiškos asmenybės, tačiau dažnai nenusėdi vietoje ir yra savimylos. Vandeniai - kūrybingi, aktyvūs žmonės.


Na ir pabaigai, noriu apibendrinti savo tyrimo rezultatus.
  • Zodiako ženklas mūsų klubo narėms nieko nelemia, nes jos gilinasi į žmogaus asmenybę.
  • Simpatiškiausi ženklai - vėžys, liūtas, ožiaragis ir mergelė
  • Antipatiškiausi ženklai - skorpionai, vėžiai, liūtai ir avinai
  • Neutralūs ženklai - svarstyklės, šauliai, žuvys
Baigsiu savo įrašą citata: "Laisviausi ir natūraliausi mūsų sielos veiksmai yra patys gražiausi".
Geros dienos, ryto, vakaro ar nakties.


6 komentarai:

  1. Labai puikus pirmasis įrašas! Na.. nežinau ką dar be pridurti. Sėkmės tobulėti ir kurti naujus įrašus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai dėkoju :) Stengsimės kurti ir tobulėti, ir vis labiau nustebinti. Ačiū už komentarą!

      Panaikinti
  2. Labai smagu, jog prie Gravity blog'o prisijungia vis naujų ir labai kūrybingų veidų. :) Esate vienas geriausių ir originaliausių blog'ų visoje MA (mano akimis, žinoma).

    Einant prie pačio įrašo, tai pati idėja iš ties nuostabi. Tikrai. Labai apsidžiaugiau tuo, jog įrašas ne apie ką kitą, o būtent apie zodiako ženklus. Tikiu viskuo, kad parašoma astrologijos ir numerologijos internetiniuose puslapiuose. :D Tad sužinoti dar aplinkinių nuomonę apie juos buvo... neapsakomai džiugu.

    Kiek nuliūdino tai, kad skorpionai patys (beveik) antipatiškiausi. Nors tai jau seniai žinojau. Net pati save priskirčiau prie antipatiškiausių. :D

    Bet... viskas negali būti taip tobula, tiesa? Kiek keista buvo, kad atradau gan nemažai klaidų. Nekalbu apie kažkur nepadėtą nosinę, kablelį ar dar kokią smulkmenėlę. Tačiau tarpais nėjo suprasti, ką norėjai tuo sakiniu pasakyti mums, skaitytojams.

    Linkiu kuo didžiausios sėkmės, originalumo ir su nekantrumu laukiu kito tavo įrašo! ^^

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pagyras ir karčius kritikos žodžius :D įrašą rašiau naktį, matyt, dėl to gavosi taip nerišliai, bet, pasakei tiesą, visada yra kur tobulėti.

      Panaikinti
  3. Labai įdomus ir puikus straipsnis, tačiau apie vienus pasakei apie kitus išvis nieko, pvz: apie svarstykles parašei tik tai jog jos yra neutralios, o apie dvynius šiek tiek parašei. Tikiuosi atsakymo kodėl taip įdomiai parašyta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika. Mano pagrindas buvo klubo panelių nuomonė. Perteikdama apklausos rezultatus, neradau visiškai jokių atsakymų apie svarstykles, todėl ir nieko apie jas neaprašiau. Realiai, kiek gavau atsakymų, tiek jų ir perteikiau. Apie dvynius buvo mažai atsiliepimų, todėl ir prierašai prie jų trumpi :)

      Panaikinti