2016 m. spalio 8 d., šeštadienis

Panašios, bet skirtingos

Sveiki visi!

Ech, kaip seniai su Jumis sveikinausi.. Praėjo jau nemažai laiko nuo paskutinio mano įrašo, patalpinto į šį blog'ą.  Dėl to nuoširdžiai atsiprašau Jūsų visų. Na, o šiandien turbūt visai nelauktai sugrįžtu ir noriu savo įrašu vėl belstis į Jūsų širdis :) Kaip, manau, jau spėjote pastebėti, įrašo pavadinimas- „Panašios, bet skirtingos”. Tai kiek intriguojantis teiginys,  be abejonės keliantis įvairių sąsajų bei klausimų. Laimei, galvos ilgai laužyti neteks, skubu paaiškinti jo prasmę.
      MA (Mados Arenoje) yra paplitęs žaidėjų vertinimas ir „rūšiavimas”  pagal vardą, statistikas, lygį. To pasekoje kiekviena mūsų žaidime esame atskiriamos pagal šiuos kriterijus. Tačiau dažnai nesusimąstome, kad už ekranų sėdi realūs, savaip įdomūs žmonės, nuo kurių asmeninių savybių, charakterio priklauso viso žaidimo atmosfera. O tai, mano nuomone, yra svarbiau nei lygis ar statistikos. Dėl šios priežasties klube vykdėme projektą, kurio tikslas buvo geriau pažinti kiekvieną klubo narę, gauti įdomesnės informacijos nei anksčiau minėti dalykai. Viso to rezultatą galite pamatyti visai neseniai atnaujintoje šio blog'o skiltyje „Klubo narės“ . Iš anketų duomenų nusprendėme, kad visos esame panašios, bet skirtingos. O šiuo įrašu noriu apžvelgti anketas. Taigi, eime prie reikalo :)

Mėgstamiausia spalva     

Mus supantis pasaulis pilnas spalvų.  Spalvos mus supa nuolat ir visur. Vienas spalvas mėgstame labiau,jos teikia džiaugsmą, o kitos gali tiesiog erzinti. Nuo ko tai priklauso ir kokią įtaką skirtingos spalvos daro mums, jau seniai bando išsiaiškinti daugybė mokslininkų. Manoma, kad spalvų gama daug pasako apie  kiekvieno mūsų asmenybę. Dėl šių priežasčių galima teigti, kad spalvos mūsų gyvenime yra itin svarbios. Todėl išsiaiškinome, kokios spalvos yra klubo narių mėgstamiausių viršūnėje. Rezultatais dalinuosi su Jumis :)
Viršuje matote skritulinę diagramą, vaizduojančią, kaip spalvos pasiskirstė visame „Gravity“ klube. Mėgstamiausia spalva yra mėlyna, nuo jos mažai kuo atsilieka juoda. Vedama smalsumo nusprendžiau sužinoti, ką šios spalvos simbolizuoja, kaip lemia charakterį bei asmenybės bruožus. Taigi, mėlynos spalvos gerbėjos yra tvirtos, ištikimos, santūrios asmenybės, ieškančios darnaus ryšio su pasauliu, o mėgstančios juodą- ryškios, mėgstančios išsiskirti. Štai tokios yra dauguma mūsų klubo narių, jei tikėsime šiais apibūdinimais :) 

Mėgstamiausias muzikos stilius (žanras)


Muzikos istorija prasideda anksčiau nei buvo parašytas žodis ir yra ypatingai susijusi su įvairių kultūrų, tautų individualumu. Muzikai jau ištisi šimtmečiai ir tūkstantmečiai. Ji žmogų veikia ypatingai. Mokslininkai įsitikino, kad tai puikus būdas susikoncentruoti ir susitelkti, įveikti sunkius gyvenimo etapus bei atsikratyti streso. Tačiau kiekvienas mūsų mėgstame skirtingą muziką, turime savo muzikos skonį, dėl kurio, kaip sakoma, nesiginčijama. Tačiau pasitaiko ir tokių žmonių, kai muzikos pasirinkimas priklauso nuo tam tikros nuotaikos. Prisipažįstu esanti viena iš jų. Mano grojaraštyje galima rasti įvairaus "plauko"  dainų. Kartais netgi kyla klausimas kaip vienas ar kitas kūrinys atsirado tarp klausomiausių :D
Kaip jau bebūtų, ne diskutuoti apie mano asmeninį muzikos skonį susirinkome :D Kviečiu pažvelgti į dar vieną skritulinę diagramą (kairėje), vaizduojančią muzikos žanrų pasiskirstymą klube. Kaip matote, mėgstamiausių viršūnėje tvirtas pozicijas užsiėmę pop'sas ir rokas. Pop muzika, kaip atskiras muzikos žanras,  susidarė XX amžiuje. Jam būdinga paprastas, lengvas ritmas. Šio stiliaus pradininku, „Pop Karaliumi“ laikomas amerikiečių dainininkas Maiklas Džeksonas (Michael Jackson). Na, o rokas atsirado XX a. penkto dešimtmečio gale. Kartais rokas lyginamas su pop muzika kaip jos priešingybė. 

Pomėgiai

Dar vienas klausimas, skirtas klubo narėms, lietė jų pomėgius. Pomėgis  – laisvalaikio užsiėmimas,  priimtinas būdas praleisti savo laisvalaikį. Smagu tai, kad klubietės ir be šio žaidimo atranda įdomios veiklos, teikiančios džiaugsmą. O tie pomėgiai yra išties įdomūs. Vienos, esant laisvai minutėlei, mėgsta sportuoti, būti su draugais, kitos siuvinėja, fotografuoja, rašo,  piešia. Tikros devyndarbės! :)


Geriausia skaityta knyga ar matytas filmas

Visada malonu paimti į rankas knygą, pasinerti į skaitomos knygos pasaulį, pabėgti nuo realybės. Tačiau puikiu knygos pakaitalu gali tapti ir geras filmas.  Knygų skaitymas, filmų žiūrėjimas- klubo narių pomėgiai, kurių dar nepaminėjau. Kadangi dauguma teigė mėgstančios skaityti bei žiūrėti filmus, sekantis klausimas susijęs su tuo. Išrinkome geriausių skaitytų knygų ir filmų top'ą. :)
Knygų pasirinkimą vaizduoja diagrama. Iš jos matome, kad knygų įvairovė labai didelė. Pati mėgstamiausia- Suzanne Collins „Bado žaidynės“.  Tai įtraukianti, kupina veiksmo ir nuolatinės įtampos istorija apie ateities gyvenimą Panemo valstybėje, įkurtoje ant kadaise buvusių Šiaurės Amerikos valstijų griuvėsių, sudarytoje iš dvylikos apygardų. Šios apygardos kasmet savo pranašumą rodo "Bado žaidynėse". Knyga sulaukė nepaprasto populiarumo, buvo išversta į 32 kalbas, apdovanota daugybe premijų. 

Jūsų dėmesio reikalauja ir filmai. Jų pasirinkimas taip pat platus. Pats mėgstamiausias, remiantis diagrama, yra „Savižudžių būrys“. Davido Ayerio režisuotame filme pasakojama apie sunkių nusikaltėlių grupę, kuriems suteikiamas antras šansas. Iš esmės – tai samdiniai, siunčiami į tokias užduotis, kurios turi didelę galimybę baigtis blogai. Siekiant užtikrinti užduoties įvykdymą, kaliniai į užduotis vyksta su sprogmenimis, kurie įtaisyti jų galvose. 

Svajonių darbas

Ir galiausiai, mano nuomone, pats įdomiausias klausimas - „Svajonių darbas“. Darbas šiuolaikinėje, skubančioje visuomenėje itin svarbus. Tačiau ne visi darbai kiekvienam priimtini. Dažnai kalbama apie žmones, kurie savo darbo nemėgsta ir į jį eina „kaip į lažą“. Tačiau pasitaiko ir tokių atvejų, kai darbas yra mėgstamas ir teikia džiaugsmą. Iš čia išplaukia posakis: „Į darbą- kaip į šventę“.  Klube norėjome sužinoti, į kokį darbą mūsų narės eitų taip nusiteikusios, kitaip tariant, koks darbas būtų jų svajonių darbas. Džiugina tai, kad didžioji dalis merginų svajoja ir mažais žingsneliais eina svajonės link. Vienos svajoja apie tapimą vaikų gydytojomis (pediatrėmis), kitos fotografėmis, psichologėmis, renginių organizatorėmis, aktorėmis ir t.t. Tačiau yra tokių, kurios svajonių darbo dar  neturi. Joms palinkėkime jį atrasti :)

Štai tiek buvau Jums paruošusi šiam kartui. Ačiū, kad skaitėte! 




4 komentarai:

  1. Labai labai labai smagu, kad yra šis blogas nepamiršta ir kitų klubiečių ir yra įrašų kuriuose yra būtent apie jas. Smagiai skaitosi tekstas. Ir sveika sugrįžusi, Storma. Jau spėjau pasiilgti :D Ir tavo diagramų. Tai tiek. Sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad patiko! Man buvo nemažas iššūkis vėl sugrįžti ir rašyti :) Taip pat smagu girdėti, kad pasiilgai. Tačiau dėl visiško sugrįžimo dar nesu garantuota, bet ir nesakau ne. Bus matyti ateity :)

      Panaikinti
  2. Smagus ir originalus sumanymas :) Šauniai atrodo atnaujintas narių skyrelis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Kylie, už gražius žodžius! Smagu, kad patiko :)

      Panaikinti