2016 m. spalio 4 d., antradienis

Kaip sukurti tobulą derinį


Šįkart atkeliauju su keletu patarimų kuriant savo lėlei įvaizdį. Galbūt Jums kilo mintis: na kiek gi ji čia kalbės apie drabužius ir derinius? Tad atskleisiu paslaptį, jog esu pamišusi dėl mados ir mane galima vadinti tikrų tikriausia "Skudurine Onute". Tikriausiai todėl ir Mados Arenoje (MA) vienas svarbiausių akcentų man yra stilius ir, kai tuo tarpu daugelis kitų žaidėjų plėšosi dėl statistikų arba vargsta dėl trofėjų, aš su nekantrumu laukių naujų kolekcijų!
Šiame įraše noriu aptarti penkis svarbiausius dalykus, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį kuriant aprangos derinį.

1. Spalvos

Kaip manote, kas pirmiausia krenta į akis pažvelgus į derinį? Neabejotinai -  spalvos, nes tai mūsų akys suvokia pirmiausia, o tik paskui imame analizuoti atskirus aprangos fragmentus. Todėl labai svarbu sukurti tokią spalvinę gamą, kuri nebūtų nei blanki, nei rėžtų akį. Ir iš tiesų, tai labai sunki užduotis, kadangi turime nepaprastai daug spalvų ir jų atspalvių, o kaip žinote, juos privalu derinti. Štai čia ir pastebiu daugybę nesusipratimų MA. Dažniausia žaidėjų daroma klaida, tai kai nuo galvos iki kojų apsirengia vienoda spalva. Žodis „derinimas“ nereiškia, jog reikia visus drabužius paimti tos pačios spalvos, nes taip garantuoju, jog atrodysite labai nuobodžiai. Taip pat apranga atrodys ypač prastai, jei sugalvosite primaišyti per daug spalvų. Na, jeigu kuriate derinį ne karnavalo tema, tuomet atrodysite mažų mažiausiai juokingai ir, kaip sakoma, „papūgiškai“. Gaila, tačiau tokių spalvinių kuriozų pasitaiko ne tik tarp žemo lygio panelių..
Jeigu dvejojate, siūlau nederinti daugiau nei trijų skirtingų spalvų. Taip pat, norint spalvingesnės aprangos, geriau rinktis pastelines spalvas, nes jos ne taip rėžia akį. Ryškūs akcentai atrodo skoningai tuomet, kai jų derinyje yra nedaug.

Štai kaip galima pasiekti spalvinį "nusiderinimą" ir sugadinti gražius drabužius..

2. Raštai

Kairėje - rekomenduotinas derinys,
o dešinėje tai, ko reikėtų vengti
Dar vienas svarbus akcentas aprangoje yra raštų derinimas. Tai gali būti ypač slidus reikalas“. Čia reikėtų atkreipti dėmesį į du svarbiausius kriterijus: raštų kiekį ir tipą. 
Kalbant apie raštų kiekį, žinoma, reikėtų susivaldyti. Negalima lėlės nuo galvos iki kojų aprengti vien tik raštuotais drabužiais. Jei rūbas turi konkretų raštą, siūlau aprangoje jį derinti tik su vienspalviais drabužiais tam, kad išvengtumėte margumo, nes, manau, jog nė vienai nesinorėtų atrodyti kaip klounui.

Puikiai atrodo suderinti konkretūs
ir neutralūs raštai
Reikėtų aptarti ir raštų tipus. Kaip jau minėjau, jei drabužis turi konkretų ir aiškų raštą (pavyzdžiui, gėlės, povo plunksnos, žvaigždutės ar kitos konkrečios figūros) tuomet derinyje toks rūbas turi būti vienas. Vis dėlto kai kurie raštai yra universalūs. Tai - linijos bei tam tikri ornamentai. Pastaruosius jau galima derinti ir prie kitų raštų. 

3. Medžiagos

Na tikriausiai ne taip ir dažnai pastebiu žaidėjų, kurios visiškai nusivažiuotųderindamos drabužių medžiagas. Vis dėlto kartais taip nutinka. Ši problema išryškėja tuomet, kai yra kuriami sezoniniai deriniai. Pavyzdžiui, žiemą galima drąsiai dėvėti vasarines, lengvo audinio sukneles, tačiau prie jų būtina užsimesti masyvų megztinį arba kailinius. Paprastas paltas ar švarkas čia netinka, nes derinys iš karto atrodo juokingas. Vasarišką audinį yra privaloma dengti šiltu, žiemišku rūbu.


Kairėje - tinkamai parinktos medžiagos, o dešinėje -
visiškas nesusipratimas
Na, o kalbant apskritai apie medžiagas... Niekada nesiūlyčiau derinti odos ir vasariškų audinių, nes taip tikrai liksite nesuprastos. Su tokia apranga atrodysite neapsisprendusios ir kils klausimas, ar norėjote pasirodyti lengvos, švelnios ir gaivios, ar šiek tiek moteriškesnės bei griežtesnės.

4. Papuošalai
Štai tokiuose deriniuose puošnumo pakanka ir be
kaklo papuošalo

Čia labai tinka posakis mažiau yra daugiau“. Kita vertus, jis nebūtinai teisingas, tačiau kai  kurioms MA žaidėjoms reikėtų juo vadovautis. Pastebėjau, jog ypač dažnai yra siaubingai derinami papuošalai. Trumpai tariant situacija tokia: užėjau į drabužinę, įsegiau auskarus, uždėjau grandinėlę, apyrankę ir be viso to, į plaukus įrioglinau galvos papuošalą... Na ir ką? Ogi baisu! Nereikia ir negalima viename derinyje sukrauti visų kategorijų papuošalų. Pirmiausia, sukuriame derinį, o tada žiūrime, kokių papuošalų reikėtų. Jeigu palaidinė arba suknelės viršutinė dalis yra blizgi, išsiuvinėta karoliukais, labai raštuota ar turi kitų detalių - jokiu būdu nesegame grandinėlės ar pakabuko! Juk  toje vietoje ir taip pakankamai detalių. Jeigu viršutinė dalis atvira, tuomet pirmyn, galite drąsiai eksperimentuoti su kaklo papuošalais.
Auskarus itin rekomenduoju segti tada, kai esate pasipuošusi surištų plaukų šukuosena, nes išryškėja atviras veidas ir be auskarų jis gali atrodyti labai tuščias. DĖMESIO! Nepamirškite, kad jeigu jau uždėjote masyvų kaklo papuošalą, tai auskarų arba turėtų išvis nebūti, arba juos reikia parinkti visai nedidelius. Negalima apkrauti lėlės gigantiškais papuošalais, nes įvaizdis atrodys pigus, lyg sukrautumėte viską, ką turite.
Tos pačios sąlygos galioja ir apyrankėms. Atkreipkite dėmesį į tai, kiek ir kokių papuošalų jau uždėjote. Derinys visuomet atrodo klaikiai, kai jame puikuojasimasyvūs, visų trijų kategorijų papuošalai. Pamačius tokią aprangą yra tik vienintelė galima reakcija:

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „facepalm gif tumblr“

5. Aprangos gudrybės

Tam, kad sukurtumėte kažką įspūdingesnio, reikėtų nepamiršti tam tikrų gudrybių. Viena iš jų - drabužių sluoksniavimas“, kuris šiais metais yra laikomas viena populiariausių rudens-žiemos tendencijų. Šis metodas pagyvina aprangą, suteikia žaismingumo. Man asmeniškai realybėje taip apsirengti ganėtinai sunku, tačiau visuomet žaviuosi, kai tai pavyksta kitoms merginoms. MA tai padaryti kur kas lengviau, nors savo drabužinėje kol kas turiu labai ribotą kiekį rūbų, kuriuos galėčiau pasitelkti šiai gudrybei. Taigi esmė yra tokia, kad drabužius rengiate sluoksniais. Pavyzdžiui, apvilkusios lėlei megztuką, po juo pakiškite neilgą suknelę, kad jos apatinė dalis gražiai išlįstų, tuomet užmeskite švarką arba paltą, o prie viso to dar panaudokite šaliką. Realybėje tai padaryti lengviau, nes papildomai galima apsirengti palaidinę ar marškinius. Deja, bet MA to padaryti negalima, nes iš kiekvienos rūbų kategorijos leidžiama pasirinkti tik po vieną rūbą. Žemiau pateikiu realių pavyzdžių:


O štai ką man pavyko sukurti esant gana ribotoms galimybėms MA:


Taip pat siūlau nepamiršti ir kitų aprangos gudrybių. Pavyzdžiui, norėdamos atrodyti elegantiškiau, prie aprangos priderinkite klasikinį švarką arba auksinius papuošalus; vilkėdamos trumpą bei aptemptą suknelę ir nenorėdamos atrodyti vulgariai, nepamirškite užsidėti pėdkelnių.
Žinoma, turbūt visos suprantate, kad apranga dar tikrai ne viskas. Labai svarbu, kad Jūsų lėlės makiažas, plaukai bei kūno įdegis atrodytų padoriai. Šiuo atveju ypač rekomenduoju paskaityti Paulos įrašą, kuriame ji puikiai išdėstė visas pagrindines klaidas susijusias šiuo klausimu. Taip pat įraše minimi ir kiti svarbūs aprangos akcentai.

http://gravity-klubas.blogspot.lt/2016/03/taiklus-suviai-pagal-paula.html


~•«Denera»•~

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą