2016 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

5 punktų sąrašas

Sveikos merginos!



Šovė mintis, jog reikėtų parašyti apie tai, ko trūksta Mados Arenoje (MA). Tikriausiai kiekviena panelė čia atrastų tam tikrų spragų ar pasiūlymų, kaip pagerinti žaidimą ir padaryti jį dar patrauklesnį. Taigi ir man jau kuris laikas galvoje sukasi keletas pastebėjimų ir antrajame "5 punktų sąraše" sugalvojau pakalbėti apie 5 dalykus, kurių labai trūksta MA.
1. Ribotas drabužių naudojimas

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „whyyy gif“
Tikrai nesuprantu, kodėl negaliu vienu metu apvilkti lėlei dviejų (o gal ir daugiau) drabužių iš palaidinių ar švarkų kategorijos? Juk tai nėra koks nors fantastiškas dalykas, nes ir realybėje dėvime keletą sluoksnių drabužių. Manau, kad tokia funkcija MA būtų labai naudinga. Ne kartą mintyse dėliojau galimus derinius, tačiau visos mano iliuzijos subyrėjo. Kita vertus, jeigu tokios laisvės MA neturime, manau, kad reikėtų kruopščiau suskirstyti viršutinius rūbus. Ir kalbu apie tai, kad švarkų kategoriją reikėtų padalinti į dvi atskiras grupes: švarkus ir paltus. Tai, ką turime dabar – nelogiška. Pavyzdžiui, kodėl paltai yra priskiriami prie švarkų? Juk tai du skirtingi dalykai, nes labai dažnai paltą velkamės būtent ant švarko. Ir man tai tikrai sukelia didžiulį galvos skausmą, kai kurdama rudeninį ar žieminį derinį, po atviru paltu negaliu uždėti jokio švarko... Ir tai dar ne viskas! Pasirodo, jog kai kurie "švarkai" visai nėra švarkai. Šioje kategorijoje nemažai liemenių ir palaidinės tipo viršutinių rūbų. Taigi šiuo atveju atrodo, jog MA kūrėjai nežino, nei kas yra švarkas, nei kas yra paltas.

Ir kokie gi čia švarkai...
Šie "švarkai" puikiai atrodytų po paltu...

2. Pinigų kaupimas

Tai turbūt viena didžiausių problemų visoms MA žaidėjoms. Ne gana to, jog aukšto lygio panelėms ir taip ganėtinai sunku rasti priešininkes ir iš dvikovų gauti dolerių, tai viską apsunkina ir tai, jog jų negalima kaupti. Ir kaip tada sklandžiai keltis statistikas? Ši vieta žaidime labai neapgalvota. 
Jeigu  viską gerai apsvarsčiau, dolerių žaidime galime gauti 7 atvejais: dirbdamos, mados dvikovose, iš būsto pajamų, atverdamos karnavalo kortas, sukdamos ratą, vykdydamos dienos užduotis bei kai kurių vykstančių akcijų metu (pvz.: labirintuose su kauliuko ridenimu, žemėlapiuose su salomis, dovanų tipo žaidime). Aš siūlyčiau suteikti galimybę kaupti tam tikru būdu gautus pinigus. Pavyzdžiui, uždirbtus darbe. Juk tai sąžiningai gauti ir tik mums priklausantys doleriai. Suprantu, kad jei dvikovose "išlupame" kitų panelių pinigus, jos turi teisę su mumis pasielgti taip pat (akis už akį, dantis už dantį, ar ne?). Tačiau kodėl garbingai (juk ne veltui laukiame šitiek valandų)  uždirbti doleriai turi nukeliauti į kažkieno kito sąskaitą? Aš esu teisingas žmogus, tad būtų smagu, jog ir žaidimas man būtų teisingas. Palikime uždarbį neliečiamą, o kitas turtas tegu lieka neapsaugotas. Būkime diplomatiški!
Vaizdo rezultatas pagal užklausą „fair enough gif“

3. Komentarų saugojimas

Šis punktas tikriausiai vienas iš tų, kurie mane nervina labiausiai. Negaliu apsakyti savo nusivylimo, kai sulaukusi gražių klubo narių komentarų, iškart prisimenu, kad anksčiau ar vėliau jie dings. Ir vis klausiu, kodėl taip yra? Kuo tie komentarai trukdo? Ar tuo, kad yra seni ir juos reikia išmesti it kokias atliekas? Ar jie kažkaip apkrauna žaidimo serverį? Galiu tik pagūžčioti pečiais, nes man tai visai nesuvokiamas dalykas. O kaip būtų smagu kartas nuo karto peržvelgti seniau gautus ar rašytus komentarus ir prisiminti, kodėl tai rašei. Panašiai, kaip vartytum seną nuotraukų albumą (o juk nuotraukų niekas neišmeta vien todėl, kad jos senos...).


4. Naudingesnės/praktiškesnės dovanos


Na su MA dovanomis tikrai prasti reikalai. Ne gana to, kad užsienietiškų versijų merginos dažnai gauna specialių ir labai viliojančių pasiūlymų perkant safyrus, mes apsiribojame vien tik retomis "dovanėlėmis". Taip - "dovanėlėmis", nes kitaip jų vadinti neapsiverčia liežuvis. Asmeniškai įteikčiau medalį tai, kuri sugalvotų kur, kaip ir kada derinyje panaudoti gautas MA dovanas. Jos ne tik, kad visiškai nereikalingos ir beprasmės, bet dar ir labai nepraktiškos. Pavyzdžiui, paveikslėlyje pavaizduotos kepuraitės atrodo klaikiai beveik ant visų šukuosenų. Tai per daug užkilusios, tai per plačios... O ką jau kalbėti apie tuos vaikiškus aksesuarus arba klouno aprangą, kurios čia net nedėjau... Vieną kartą teminei aprangai panaudoti - kodėl gi ne, bet tik tiek. Vienintelė pakankamai praktiška dovana, tai neseniai gauta, kovos prieš krūties vėžį, palaidinė. Žinoma, užrašas dažnai trukdo, tačiau šią problemą dar galima išspręsti įvairiais šalikais. Beje, neseniai užklydau į vieną žaidimą, kurį žaidžiau labai seniai . Galbūt esate girdėjusios apie jį, tai - Stardoll. Prisijungiau prie savo senosios paskyros (vis dar pamenu slaptažodį!) ir mane iškart užplūdo šilti jausmai. Panašiai, kaip dabar MA praleidžiu pusę savo laisvo laiko ir išleidžiu nemažai realių pinigų, taip būdavo ir tame žaidime. Kadangi jau keletą metų jame nesilankiau, prisijungusi radau daug dovanų: suknelių, batelių, papuošalų, sijonų bei kitokių grožybių. Pasidalinsiu su Jumis keletu, labai praktiškų aprangos detalių, kurias gavau nemokamai. 



Štai apie kokias dovanas aš kalbu! Jos nebūtinai turi būti gražios ar stilingos, tačiau bent jau tokios, kurias galėtume panaudoti tikrai ne vieną kartą ir ne vieno pobūdžio deriniuose.

5. Parduotuvių asortimento atnaujinimas

Ar Jums nepabodo toks siauras drabužių pasirinkimas? Kodėl parduotuvės nėra atnaujinamos? Nesiūlau visiškai panaikinti esamų rūbų. Priešingai, jie galėtų būti kaip pagrindinis asortimentas, tačiau būtų ypač smagu, jei bent kartą į savaitę kiekvienoje parduotuvėje atsirastų po keletą naujų rūbų/aksesuarų, prieinamų visoms žaidėjoms (kad ir laikinai!). Man atrodo tai būtų ne tik įdomu, tačiau ir sąžininga žemesnio lygio panelių atžvilgiu, kadangi parduotuvėje prekes pirkti galime priklausomai nuo lygio, kuriame esame. Kaip žinome, daugelis žaidėjų stengiasi išlaikyti žemą lygį, nes taip galima greičiau pasikelti statistikas. Bėda ta, kad tokiu būdu negalima įsigyti daugelio drabužių ir deriniai gali būti labai skurdūs. Vis dėlto tokios atrakcijos MA nė nesitikiu. Seniai pastebėjau, kad žaidimo kūrėjams stinga fantazijos ir išmonės, nes dažnai yra kartojamos jau buvusios kolekcijos, o nauji žaidimai taip pat nestebina, nes nuolat būna tematinio pobūdžio...

Na, o nenorėdama įrašo baigti tokiu liūdnu ir niūriu pastebėjimu apie žaidimo kūrėjus, siūlau paskaityti (jei to dar nepadarėte) praėjusį "5 punktų sąrašą":

Kokių pastebėjimų apie Mados areną turite Jūs? Pasidalinkite savo mintimis komentaruose.


~•«Denera»•~




4 komentarai:

  1. Pradėsiu nuo galo, kaip arabė :D Rūbų atnaujinimų turim, tik jie yra laikinų kolekcijų ir žaidimų forma :) Aišku, visada galėtų jų būti ir daugiau, bet sakyčiau tai yra viena mažiausiai problematiškų vietų žaidime. Pvz baldai ir gyvūnėlių rūbai yra tikrai, bent jau man žymiai opesnė bėda, na tik dabar, prieš Helovyną buvusi laikina gyvūnėlių kolekcija ir parduotuvių papildymas šiek tiek pagerino situaciją, bet nepalyginsi su tuo kiek kartų per metus turim galimybių pasikelti stiliaus statistiką, papildyti drabužines, ir kiek kartų galim nupirkti daiktų gyvūnams ar namams...

    Labai labai pritariu dėl komentarų saugojimo! Varo į neviltį tiek asmeninių žinučių, tiek komentarų trynimas... Jau nebesuskaičiuoju kiek kartų teko klubietėms rašyti, kad iš naujo kažką atsiųstų ar parašytų, nes ėmė ir išsitrynė žinutės :D Aš kartais net nelabai suprantu kada jos išsitrina... Kartą teko ketvirtadienį rašyti klubietėms, kad iš naujo atsiųstų savo teminio antradienio derinius. Likau nesupratusi kodėl antradienio žinutės, ketvirtadienį jau buvo ištrintos.

    Ir dėl drabužių sluoksniavimo, bei aiškesnio jų suskirstymo labai labai pritariu! Uždirbtų pinigų kaupimas taip pat būtų šaunus dalykėlis. Kai pati "pavagi" iš kitų panelių pinigus ir kažkas stipresnis pavagia iš tavęs tai kažkaip neskauda širdies smarkiai, bet kai kantriai palikinėji lėlę naktimis darbuotis, lauki to uždarbio ir bam atima jį, tikrai nesmagu ir nemalonu... Bet manau tai labai labai sudėtinga įvykdyti, kad vieni pinigai kauptųsi, o kiti laisvai vaikščiotų. ://

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai įdomus pastebėjimas dėl parduotuvių, kadangi laikinų kolekcijų bei žaidimų negalėčiau apibūdinti kaip "parduotuvės atnaujinimo". Ypač tada, kad kaip ir minėjau, žaidimai labai jau tematiniai ir net galva sukasi nuo tokios gausybės sunkiai panaudojamų rūbų. Kiek pamenu, seniau turėdavom galimybę gauti daugiau paprastų ir kasdienių drabužėlių (štai ko aš ir pasiilgau!).
      Taip, dėl pinigų kaupimo tikrai sudėtingas dalykas ir nė nesitikiu, kad kada nors kažkas bus kitaip. Vis tik, mano nuomone, ši vieta žaidime galėtų bent iš dalies būti palankesnė žaidėjai. :)

      Panaikinti
  2. Iš tiesų, jei būtų negalima dvikovose pralošti uždirbtų dolerių, tai dvokovų apyvartoje jų greitai apskritai neliktų - išsiloštume vienos iš kitų tuos "vaikščiojančius" (kaip Kylie sako), išleistume balsuodamos ar grožio salone ir kas tada liktų? Dienos atlygiai... mažai kas juos ima dėl tų pačių patirties taškų, aukštame lygyje neblogai užsidirbama iš būsto, po nakties randu bent 6-8 tūkst. dolerių (darbo niekada nestatau, nebent per laikinas kolekcijas), o visi kiti dolerių gavimo būdai labai jau menkaverčiai. Kaip galima laimėti pinigų karnavalo kortose nelabai suprantu... nori pasakyti esi bent kartą gavusi daugiau dolerių, nei išleidai kortos atvertimui? Nes aš tai tikrai ne. Gerai, jei gauni 2000 versdamas kortą už 5000 (laikonos kortų kaladės), tačiau tavo nuostolis vis tiek 3000.... Tad šį punktelį pataisyčiau į mini žaidimus ;) Oi, ir dar trūksta supermodelių ;)

    Iš esmės ką norėjau pasakyti visa ta praėjusia pastraipa, tai jog kūrėjų atžvilgiu tavo idėja iš esmės griauna jų sukurtą sistemą. Man daug priimtinesnis variantas atrodo panelės bankas, į kurį per dieną būtų galima įnešti ribotą sumą. Tokiu būdu būtų galima bent kiek ramiau pataupyti statistikoms, nes kada dabar pasikėliau statistiką už dolerius tikrai nepamenu!

    Dėl paskutinio punkto nesutinku dėl tų pačių priežasčių kaip ir Kylie, tačiau dėl kitų nesunku sutikti. Kai prieš kokį mėnesį rašiau apie seną SP versiją ir lankiausi toje versijoje negalėjau patikėti matydama lėlių profiliuose komentarus iš 2013-2012 metų! Jie visi išlikę. Toje versijoje komentarai taip pat išsitrindavo, tačiau po kokių pusės metų, o gal turėjo kokių poros šimtų limitą ir senieji imdavo trintis, kai prisikaupdavo per daug naujų? Nežinau, tačiau bet kokiu atveju... mielai turėčiau 100-200 komentarų limitą galimą saugoti lėlės profilyje. Ir tiek būtų nuostabu ^^

    Dėl rūbų sluoksniavimo viskas suprantama... daug ko papildyti neturiu. Tiesiog turbūt netekčiau galvos ir vis tiek rūbus sluoksniuočiau senuoju būdu, net jei kas pasikeistų :D Būtų per daug keista turėti daugiau galimybių ^^"

    Ir žinot, ką tik supratau, kad dar neturėjome šių metų rudens kolekcijos! Jau kitą savaitę lapkritis, tad tikrai nesąžininga. Toji buvusi pakartota juk nesiskaito. Rudeninės kolekcijos būna tokios jaukios, tokios mielos, tad labai tikiuosi, jog ji greitu metu padės atsipūsti nuo tematinių dalykų ;)

    Dėkui už įdomų įrašą privertusį suraityti štai tokį komentarą :D Smagu, kai esi uždegamas ne tik įdomiam skaitymui, tačiau ir atrašymui ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu paskaityti kitaip mąstančio žmogaus mintis! Ačiū tau už tai. :)
      P.S supermodeliai taip pat įeina į mados dvikovų kategoriją, tad nemačiau prasmės išskirti kovas su paprastomis žaidėjomis ir supermodeliais. Apie mini žaidimus visai pamiršau (tikriausiai todėl, kad niekada jų nežaidžiu)!

      Panaikinti