2017 m. vasario 18 d., šeštadienis

Pasakyk savo vardą, pasakysiu kas tu #4

Labas vakaras visoms!

Kaip ir daugelio kitų žmonių, manęs taip pat neaplenkė ligos. Toks jau šis metų sezonas - gali saugotis kiek įmanydamas, bet sveikata būtinai sušlubuos tada, kai visai neturėsi laiko  sirgti. Kita vertus, jau seniai buvau peršalus ir beveik pamiršau tą bjaurų silpnumo jausmą.

Taigi pasistačiusi didžiausią puodą šlykščios naminių žolelių arbatos, apsikrovusi servetėlėmis ir pati sau įkyriai bešniurkščiodama, sėdau prie įrašo. Šiandien visas dėmesys skiriamas Teresai, Stormai, Linai ir Brihgit.

Praėjusiame įraše pristačiau keturias nares, tad dar kartą jas prisiminkime:

Nath - uždara mąstytoja. Vardo reikšmė - „valdovas“, „gynėjas“.
Belita - išmintinga konservatorė. Vardo reikšmė -  „gražuolė“.
..Paula.. - patikimas žmogus. Vardo reikšmė - „maža“, „smulki“.
Lianna - nelaiminga romantikė. Vardo reikšmė -  „vynmedis“.

 O kokių įdomybių sužinosime šiandien?

[Tikras pseudonimas Teresa...]

Ispanijoje, Italijoje ir Portugalijoje yra ganėtinai populiarus vardas Theresa, o daugelyje kitų šalių jis paplito kaip Teresa. Teigiama, jog šis vardas gali būti kilęs iš dviejų skirtingų graikiškų žodžių: „therizein“, reiškiančio „nuimti derlių“ arba „theros“, reiškiančio „vasara“.

Kokia yra Teresa?

Ji pasižymi begaliniu troškimu bendrauti, kurti naujas pažintis ir taip didinti pažįstamų ratą. Jai suteikta puiki iškalba, sąmojingumas, gebėjimas suprasti kitų žmonių norus ir poreikius. Tai žmogus, kuris siekia naujų patirčių, tobulėjimo. Nors dažnai klysta, tačiau visuomet atsitiesia, pasimoko iš klaidų ir keliauja toliau. Galima sakyti, jog ji net neliūdi dėl padarytų klaidų, o gerai jas apmąsčius priima kaip neįkainojamą patirtį. Visuomet ieško progos pakeliauti, nes tai vienas iš būdų, padedančių praplėsti akiratį. Tai nėra meno žmogus, tačiau kūrybiškumo ji tikrai turi.

Kuo Teresa buvo praėjusiame gyvenime?

Pasirodo, jog ji buvo tikrų tikriausiai afrikietė ir gyveno 6-ame amžiuje. Rinko ir kaupė senovines knygas bei relikvijas, mokydavo žmones gyvenimo tiesų. Jos lūpomis visuomet kalbėdavo išmintis, todėl žmonės pas ją plūsdavo būriais, norėdami gauti vertingų patarimų.

Kokia tikroji Teresos vardo istorija Mados Arenoje?

Teresa...: prieš tai neturėjau jokio kito vardo. Teresą pasirinkau iš tuo metu rodyto serialo pagrindinės aktorės, nes kažkaip labai įsiminė. (Telenovelė „Teresa“)


Galima sakyti, jog nėra duomenų apie vardą Storma. Kaip alternatyva randami šie vardai: Storm – berniukui, Stormy – mergaitei. Nors pats žodis „storm“ yra angliškas, tačiau vardai kilę iš Skandinavijos šalių. Pavyzdžiui, Danijoje Storm yra populiariausių berniukų vardų penkiasdešimtuke, o Norvegijoje užima 98-tą vietą populiarumo reitinge. Kitose šalyse šis vardas yra labai unikalus ir retas, todėl vargu ar dažnai sutiktume žmogų, nešiojantį tokį vardą. Kaip jau ir pats žodis išduoda, vardo reikšmė yra „audra“ arba „audringas“, „pašėlęs“.

Kokia yra Storma?

Asmeniniame gyvenime ji trokšta stabilumo ir darnos, o profesinėje srityje – komandinio darbo ir pripažinimo. Ji labai charizmatiška ir pasižymi sugebėjimu kontroliuoti kitus, todėl gali būti gera lyderė. Jos genuose tarsi užprogramuota sėkmė, todėl ji visuomet ryžtingai imasi sunkių ir didžių projektų. Labiausiai vertina tiesą, teisingumą ir discipliną, todėl šiomis savybėmis grindžia bet kokį darbą ar santykius. Beje, netoleruoja žmonių, kurie minėtas savybes nuvertina ir nepaiso. Nors yra ramaus būdo žmogus, tačiau gali greitai užsiplieksti suvokusi klastą ar apgavystę. Nieko nesiima gerai neapgalvojus ir objektyviai neįvertinus.

Kuo praėjusiame gyvenime buvo Storma?

15-ame amžiuje ji gyveno Arktyje ir užsiėmė alchemija, gamino įvairiausius nuodus. Buvo praktiška ir dažniausiai mąstydavo tik apie materialius dalykus. Padėdavo vietiniams gyventojams, tačiau už tai prašydavo nemenko atlygio.

Kokia tikroji Stormos vardo istorija Mados Arenoje?

Storma: na, iš pradžių buvo „kažkas su skaičiais”, bet tiksliai neprisimenu. Kaip ten bebūtų, dabar esu žinoma kaip Storma. Šio vardo istorija nėra labai įdomi. Tiesiog stengiausi išsirinkti vardą, kuris turėtų reikšmę ir būtų bent kiek artimas man. Storma buvo gana geras variantas. Džiaugiuosi šiuo vardu ir tikrai nebenoriu jo keisti​.

[Tikras pseudonimas lina 18]

Tai bene daugiausiai kilmės teorijų ir reikšmių turintis vardas. Lietuvių kultūroje priimta tikėti, jog tai vardas kilęs iš visiems gerai žinomo augalo – lino. Taip pat tai gali būti vedinys iš anglų kalbos, reiškiantis, „moteris iš ežero“. Arabų kalboje Linos vardas bus suprantamas kaip  „iš palmės medžio, švelni“ . Senovės graikai jį supras kaip  „paguodos giesmė“. Škotams šis vardas reikš „krioklys“,  o kinams – „miškas“.

Kokia yra Lina?

Paprastai ji yra švelnaus būdo ir net labai sukalbama, tačiau esant reikalui nevengia konfliktų ir aršiai gina savo interesus. Negali pakęsti konservatyvių žmonių, pasenusių metodų ar bet kokių kitų senienų, nes be galo žavisi naujovėmis. Tai labai modernus žmogus. Taip pat dievina prabangą, elegantiškus ir skoningus drabužius, todėl negalėtų apsivilkti bet ko. Yra linkusi atsidurti tinkamoje vietoje, tinkamu metu. Ji visuomet įvykių sūkuryje, žino viską ir apie visus. Nemėgsta apgavysčių, tačiau pati neretai mėgsta apkalbėti ir pasijuokti iš kitų.

Kuo Lina buvo praėjusiame gyvenime?

Ji gyveno apie 1800-uosius metus, Mongolijoje. Sakoma, jog buvo tų kraštų muzikantė. Taip pat dažnai rengdavo atvirus poezijos vakarus, kur skaitydavo savo kūrybos eiles. Buvo artistiškas ir švelnus žmogus, tačiau niekaip negalėjo atsikratyti turtų ir garbės troškimo.

Kokia tikroji Linos vardo istorija Mados Arenoje?

Lina 18: pasirinkau Lina, nes kai kūriau panelę man labai patiko šis vardas, o skaičiai 18 turėjo reikšti jos amžių.


[Tikras pseudonimas brihgit]

Vardas kilo keltų kultūroje ir turi keletą reikšmių: „išaukštintoji“, „galingoji“, „stiprioji“, „dorovingoji“. Šis vardas ypač populiarus Airijoje, o airių mitologijoje Brigit buvo ugnies, poezijos ir išminties deivė. 

Kokia yra Brigit?

Tai labai draugiškas, dosnus ir geros širdies žmogus. Deja, bet šios savybės jai pražūtingos. Ji neretai tampa aplinkinių išnaudojama auka, nes nesugeba pasakyti „ne“. Ji perdėtai tiki žmonių gerumu ir greitai atleidžia už padarytą žalą. Norėdama atitrūkti ir pabėgti nuo įtampos, ji renkasi gamtos prieglobstį. Čia jai gimsta geriausios idėjos, tačiau jų įgyvendinimui ji neturi drąsos. Galima sakyti, jog Brigit nuolatos svajoja ir kuria ateities planus, tačiau kai ateina metas veikti, ji pasimeta ir nuleidžia rankas. Dažniausiai vengia priimti sprendimus, retai rodo iniciatyvą, o geriausia jaučiasi tuomet, kai darbą už ją atlieka kažkas kitas.

Kuo praėjusiame gyvenime buvo Brigit?

Pasirodo, jog ir praėjusiame gyvenime ji neatitrūko nuo gamtos: laikė ir treniravo įvairius gyvūnus, retus paukščius ir net vabzdžius. Gyvendama 1700-ųjų Indijoje nemažai keliavo. Dažniausiai jos kelionių tikslas būdavo rasti ir įsigyti kuo retesnį gyvūną. Kaip žmogus ji buvo labai energinga, mokėjo gerai planuoti laiką, todėl suspėdavo nuveikti nemažai darbų. Bet kokioje veikloje įdėdavo kiek įmanoma daugiau pastangų ir dėl to pelnydavo aplinkinių pagyras ir susižavėjimą.

Kokia tikroji Brigit vardo istrorija Mados Arenoje?

Brihgit: Brihgit vardas panašus į Brighit (skiriasi tik vienos raidės vieta), o taip buvau pasivadinusi senojoje Mados Arenos versijoje. Prisiregistravusi čia, nutariau jį pasikeisti, nes norėjau, kad vardas būtų šiek tiek kitoks.


Dar keturios mūsų klubo narės, kurių asmenybių apibūdinimai atsidūrė blog'o įraše. Ir tai buvo jau priešpaskutinis įrašas. Tikiuosi, jog greitu metu pavyks paruošti paskutinį ir taip užbaigti šį Mados Arenos projektą (kaip jį gražiai įvardijo Lunalight).



~•«Denera»•~

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą