2017 m. vasario 5 d., sekmadienis

Pasakyk savo vardą, pasakysiu kas tu #3

Sveikos, panelės!

Ši vardų rubrika jau įgavo pagreitį, o aš nemenkai paplušėjau, kad pasiekčiau 3-iąjį įrašą. Iš pradžių idėjos įgyvendinimas atrodė daug lengvesnis: radau konkrečius puslapius, kuriuose apstu informacijos, tam tikrus vardų generatorius, į kuriuos įrašius vardą automatiškai išmetama visa krūva naudingų apibūdinimų ir faktų. Taip pat susidariau aiškų planą ką ir kaip dėliosiu įraše. „Štai ir pusė darbo“ - pagalvojau sau. Ogi, nė velnio! Pasirodo, jog viskas kur kas sunkiau.

Pirmiausia - informacijos atranka, nes kai kurie faktai kartojasi arba yra visiškai nereikalingi. Tuomet - sukauptos informacijos vertimas iš anglų į lietuvių kalbą (taip taip, juk būtų naivu tikėtis viską rasti lietuviškuose puslapiuose). Sunkiausia tada, kai tam tikri angliški žodžiai neturi lietuviškų atitikmenų ir turi žūtbūt suktis iš padėties. Na ir žinoma, įvairūs smulkūs darbeliai: sumaketuoti nuotraukas (nors jos visai paprastos), suredaguoti galutinį tekstą ir sustatyti viską į vietas. 

Mėginau paskaičiuoti, kiek man užtrunka parengti vieną tokį įrašą, tai jei noriu pernelyg ilgai nesikuisti, užtenka pusantros dienos. Šiuo metu man labai dėkingas laikotarpis - universitete vis dar atostogos, tad galiu sau leisti kiurksoti prie kompiuterio, bet kaip bus kitą savaitę, jau nė pati neįsivaizduoju. 

Na, o kalbant apie šiandienos įrašą, tai man jis tikriausiai pats įdomiausias. Atrastos vardų kilmės pasirodė labai originalios, o kai kurios šmaikščios ir stebinančios. Šį kartą aptarsiu keturias Gravity klubo nares: Nath, Belitą, Paulą ir Lianą.

Prieš tai, prisiminkime praėjusiame įraše aptartas klubietes:

_RiverA_ - neryžtinga vienišė. Vardo reikšmė - „pasiaukojęs“, „gerbiamas“.
Elizabetė - mokslo žmogus. Vardo reikšmė - „mano Dievas yra priesaika, mano Dievas yra visur“.
De_Monica - gamtos vaikas. Vardo reikšmė - “vieniša”.
Christina Aguilerea - protinga gražuolė. Vardo reikšmė - „Kristaus sekėja“, „krikščionė“.
Lady-Aistė - pasaulio gelbėtoja. Vardo reikšmė - „gerbti“.
Džiozefina - nepastovi iniciatorė. Vardo reikšmė - „te Dievas sukurs daugiau sūnų“.


Šiandienos kvartetas:


Nath, kaip vardas, yra beveik nesutinkamas. Šiuo metu žinoma, jog toks vardas egzistuoja tik tarp induistų, suteikiamas berniukams ir reiškia „valdovas“, „gynėjas“. Angliškai kalbančiose šalyse, Nath yra žinomas kaip apibūdinimas, kai norima pasakyti, jog žmogus yra labai nerangus, toks, kuriam visuomet nutinka nelaimės. Pavyzdžiui, jis paslysta ant banano žievelės, nukrenta nuo laiptų, prisispaudžia ranką darydamas duris ir pan. Taip pat Nath gali apibūdinti patrauklų vaikiną, kuris ne tik išvaizdus, bet ir labai nuoširdus, darbštus, mėgstantis padėti, žinantis ką pasakyti reikiamu metu ir paprastai bendraujantis.

Kokia yra Nath?

Tai savo jėgomis pasitikintis žmogus, kuris nemėgsta priimti kitų žmonių patarimų. Geriausiai jai sekasi tada, kai mąsto savo galva, sprendimus priima nepriklausomai nuo to, ką mano kiti. Ji dažnai pasinėrusi į filosofinių tiesų tyrinėjimą, ją ypač žavi mistiniai reiškiniai. Tai gana uždaras ir aplinkiniams sunkiai suprantamas žmogus. Jos draugų ratas yra labai siauras, tačiau patikimas. Kartais jai sunku atskirti realybę nuo fantazijos, nes per daug laiko praleidžia mąstydama ir svajodama.

Kuo Nath buvo praėjusiame gyvenime?

Gyveno ji tolimame Azijos kampelyje – Mianmare, 950-aisiais. Vardo kilmė pakuždėjo, jog tai berniukams suteikiamas vardas, tad nenuostabu, jog ir praėjusiame gyvenime Nath buvo vyras. Užsiėmė kuo tik galėjo, norėjo būti visur ir nemenkai pasipelnyti. Ėjo bankininko bei teisėjo pareigas, taip pat užsiėmė neteisėta veikla – skolindavo pinigus su didelėmis palūkanomis, taip visiškai nustekendama žmones. Praėjusiame gyvenime ji labai gerai išmanė žmogaus psichologiją ir šiuo pranašumu naudodavosi kur tik galėdavo. Visuomet buvo šaltakraujiška ir išlaikydavo stiprią valią.

Kokia tikroji Nath vardo istorija Mados Arenoje?

Nath: koks buvo pirmasis vardas tikrai neatsimenu, nes lėlė perėjo iš rankų į rankas, o Nath radau tiesiog internete. Gražiai skambėjo ir svarbiausia, kad buvo trumpas vardas.


Vardas Belita yra ispaniškos kilmės. Galima sakyti, jog tai vardo Bela mažybinė forma, reiškianti „gražuolė“, turint galvoje mažą mergaitę. Įdomu tai, jog Belita dažnai naudojama kaip pravardė, kuria norima pabrėžti merginos kuklumą, jaunystę, žavesį.

Kokia yra Belita?

Šis žmogus labiausiai pasižymi praktiškumu ir atsakingumu. Tai raktinės savybės, kuriomis vadovaujasi tiek namuose, tie profesinėje veikloje. Ji mėgsta dirbti nuosekliai, pagal tam tikrą sistemą ir taisykles. Nemėgsta skubėti, todėl geriausio rezultato pasiekia tuomet, kai darbui atlikti turi daug laiko. Tai gana konservatyvių pažiūrų žmogus, pasimeta susidūrusi su naujovėmis, tad inovacijos tikrai ne jos sritis. Namuose taip pat siekia palaikyti tvarką ir pastovumą. Aplinkinius ji traukia ne malonia šypsena, draugiškumu ar nuoširdumu, o neapsakoma išmintimi, žiniomis, dėl kurių ir pelno pagarbą.

Kuo praėjusiame gyvenime buvo Belita?

Tai buvo labai nuožmi ir ištverminga Amerikos gyventoja. Gal todėl, jog gyveno atšiauriais ir dar ne visai civilizuotais laikais, 7-ame amžiuje. Galima sakyti, jog jos jėga ir stiprybė prilygo vyro galiai, todėl ji buvo karžygė bei puiki medžiotoja. Turėjo aukštų siekių ir ambicijų, dėl kurių galėjo paminti jausmus ir orumą.

Kokia tikroji Belitos vardo istorija Mados Arenoje?

Belita: vardo istorija visai paprasta. Seniau, mano klasėje mokėsi mergaitė vardu Bela. Kadangi tas vardas man visada labai imponavo, tai jį ir pasirinkau, tik šiek tiek pakeičiau.

[Tikras pseudonimas ..Paula..]

Paula yra moteriška Pauliaus vardo forma. Paulius yra minimas Naujajame Testamente, kaip didelę įtaką daręs krikščionių misionierius, gyvenęs tuo metu, kai ėmė plisti krikščionių tikėjimas. Iš tiesų Biblijoje minimas Paulius buvo žydas, augęs Jeruzalėje ir prisiekęs sugauti kiek įmanoma daugiau krikščionių. Viskas pasikeitė, kai jis keliavo į Damaską ir išgirdo Dievo balsą. Atgavęs tikrąjį tikėjimą jis tapo vienu svarbiausių krikščionių lyderių ir krikščionybės skleidėju. Taip pat yra kalbama ir apie Šv. Paulą, kuri gimė aristokratų šeimoje ir gyveno 4-ame amžiuje, tačiau paaukojo savo asmeninį gyvenimą tam, kad galėtų padėti vargšams. Na, o Paulos vardo reikšmė yra „maža“, „smulki“, tad ganėtinai sunku interpretuoti.

Kokia yra Paula?

Ji turi didžiulę saviraiškos dovaną – kalbėjime arba rašyme. Jai puikiai sekasi mokslo srityje, greitai įsisavina naują informaciją. Tai protingas ir išmintingas žmogus, turintis pareigos ir atsakomybės jausmą. Visuomet kryptingai siekia užsibrėžto tikslo, nes supranta ko nori ir žino kaip to pasiekti. Retai atskleidžia tikruosius savo jausmus, bijodama, jog gali likti įskaudinta ar nesuprasta. Labiausiai patenkinta ji lieka tuomet, kai sugeba pasirūpinti namais ir artimaisiais, nes tik tada jaučia, jog tikrai vykdo savo pareigas. Tai tikra teisybės ieškotoja, suprantanti įstatymų ir taisyklių svarbą visuomenėje.

Kuo Paula buvo praėjusiame gyvenime?

Paula gyveno 17-ojo amžiaus Bulgarijoje ir buvo vyras. Ji buvo žymiausias šalies juvelyras, gamino patvariausius ir prabangiausius laikrodžius. Kaip meno ir kūrybos žmogui, jai buvo įdomu ką nors meistrauti, konstruoti. Domėjosi įvairaus pobūdžio knygomis.

Kokia tikroji Paulos vardo istorija Mados Arenoje?

Paula: tai - mano tikrasis vardas. Prieš tai turėjau kažką panašaus, tačiau su skaičiais, todėl užsimaniau "trumpesnio". Draugė, kuri mane ir įtraukė į šį žaidimą, padėjo sugalvoti tokį pseudonimą. Dabar save laaabai keikiu už tokį pasirinkimą. Slapčia netgi mąstau apie 50 safyrų investiciją.. gal kada nors?


[Tikras pseudonimas Lianna]

Vardas Liana išsivystė kaip trumpinys iš kitų vardų, kurie baigiasi galūne -liana (pavyzdžiui, Eliana, Juliana, Liliana). Kaip atskiras vardas, Liana daugiausiai naudojama itališkai, portugališkai, ispaniškai, prancūziškai ir angliškai kalbančiose šalyse. Šis vardas laikomas gracingu ir labai elegantišku. Įdomu yra tai, jog „liana“ yra naudojama kaip apibrėžimas, apibūdinant bet kokio tipo vynmedį, kuris auga vertikaliai iš žemės ir pasiekęs medžių šakas susipina į tam tikrą skliautą, apgaubiantį medžių viršūnes (dažniausiai atogrąžų miškuose). Galbūt dėl to ir vardo reikšmė yra „vynmedis“.

Kokia yra Liana?

Ji trokšta ramybės ir harmonijos bet kokioje veikloje. Jos asmenybei netinka chaotiškas gyvenimo būdas, veiksmas, pašėlę nuotykiai ir nepastovumas. Tai labai jautrus žmogus, galintis lengvai pravirkti vos išgirdęs liūdną istoriją. Ji greitai įsimyli ir dar greičiau lieka įskaudinta. Be artimų draugų paramos ji greitai palūžtų ir greičiausiai, jog pultų į gilią depresiją. Tai nėra psichologiškai stiprus žmogus, kuris problemas galėtų išspręsti vien savo jėgomis. Jai puikiai sekasi dalinti patarimus kitiems, tačiau pati jais niekuomet nepasinaudoja. Didžiausias jos siekis – paskirti savo gyvenimą vienam vieninteliam žmogui arba tikslui.

Kuo praėjusiame gyvenime buvo Liana?

Ji buvo gimusi vyro kūne, tačiau jos asmenybė išliko tokia, kaip dabar: jautri ir nedrąsi. Gyvendama 800-ųjų Amerikoje, užsiėmė astronomija, astrologija, braižė žemėlapius. Norėjo daugiau pažinti pasaulį, tačiau vis baiminosi, jog jai nepakaks laiko.

Kokia tikroji Lianos vardo istorija Mados Arenoje?

Lianaa: vardą išsirinkau labai paprastai. Tiesiog paklausiau draugės kokių turi pasiūlymų ir vienas iš jų buvo būtent šis.


Dar keturios narės ir jų žavingos asmenybės. Na, greičiau jau ne pačių narių, o jų lėlių. Bet, kokia lėlė, tokia ir...šeimininkė. O gal ir ne. 

Iki susitikimo kituose įrašuose.




~•«Denera»•~

2 komentarai:

  1. Liannos vardo reikšmė išties labai įdomi - kas tik šiam pasaulyje neturi konkretaus vardo, kai pagalvoji :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tik įsivaizduok, kokių dar vardų reikšmių buvau radus. Nuo pačių neutraliausių iki...nešvankiausių. :D

      Panaikinti