2017 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Pasakyk savo vardą, pasakysiu kas tu #2

Labas visoms skaitančioms!

Atskubu su antruoju įrašu, kuriame papasakosiu apie dar šešias nares: _RiverĄ_, Elizabetę, De_Monicą, Christina Aguilereą, Lady-Aistę bei Džiozefiną. 
Kurdama šį įrašą pastebėjau vieną panašumą, vienijantį pasirinktas nares. Beveik visų vardų kilmės yra susijusios su tikėjimu, Bibliniais asmenimis. Narės buvo parinktos atsitiktinai, todėl pati labai nustebau.

Leisiu sau šiek tiek pasiguosti ir pasakysiu, kad kai kuriuos vardus buvo ganėtinai sunku iššifruoti, nes internete pateikiamos kiek kitokios jų formos. Nenorėdama jokio vardo išbraukti iš sąrašo ir paprasčiausiai nuleisti rankų, sugalvojau paimti atitikmenį ir išanalizuoti jį. Kaip ir praėjusį kartą, gavosi labai įdomios šešios asmenybės.

Iš pradžių norėčiau trumpai apibūdinti pirmojo įrašo nares:

Arabela - valdinga ledi. Vardo reikšmė - „Dievo išrinktoji“ „gražuolė“.
Kimberley - ambicinga aristokratė. Vardo reikšmė - „deimantas“, „valdovė“.
Clarke - laisva siela. Vardo reikšmė - „mokslo žmogus“, „dvasininkas“.
.Velvet. - išsiblaškiusi kūrėja. Vardo reikšmė -  „švelnumas“, „minkštumas“.
Arania - laiminga literatė. Vardo reikšmė - „voras“.
Lorenaa - kompanijos žmogus. Vardo reikšmė - „lauro medis“.

Na, o štai ir antrasis šešetukas.

[Tikras pseudonimas _RiverA_]

Rivera, kaip vardas, kilo Ispanijoje, nors originalus terminas yra italų kalbos žodis „ribera“. Tiesa, tai nėra labai populiarus vardas ir dažniausiai įgaunamas kaip pavardė. Vardo reikšmės yra labai įvairios, beveik neturinčios tarpusavio sąsajų: „žmogus, gyvenantis prie upės“, „pradininkas“, „pasiaukojęs“, „gerbiamas“.

Kokia yra Rivera?

Pirmiausia, tai ypač neryžtingas žmogus. Ji vargiai gali nuspręsti ką valgyti pietums ar kurią palaidinę apsivilkti važiuojant į parduotuvę. Negalėjimas apsispręsti – didžiausia jos problema, kuri trukdo priimti ne tik pašalinius ir nereikšmingus, tačiau ir labai svarbius sprendimus. Šis žmogus apsimeta, jog jai nerūpi kitų nuomonė, tačiau iš tiesų skaudžiai išgyvena kiekvieną jai nemalonų pastebėjimą. Tikriausiai todėl yra linkusi atsiriboti ir laiką leisti viena. Nors viduje yra labai jautri ir nuoširdi, tačiau nesugeba to parodyti aplinkiniams. Priešingai, ji pradeda girtis, aukštinti save, dažnai lepteli nepagalvojus, o vėliau to gailisi. Jos emocinis pasaulis labai trapus ir sudėtingas: vieną akimirką ji džiūgauja, o kitą – graudžiai verkia.

Kuo Rivera buvo praėjusiame gyvenime?

Ji gyveno 1575-ųjų Afrikoje. Tiksli teritorija nėra žinoma, manoma, jog ji daug keliavo. Visuomenės akyse ji buvo rašytoja, dramaturgė, tačiau tik nedaugelis žinojo, jog slapta ji atlikinėdavo keistus ir šiurpius ritualus. Taip atsiskleisdavo jos tikrosios savybės, kurias slėpdavo po tam tikra kauke: žiaurumas, negailestingumas, valdingumas. Galbūt tai nujausdami žmonės jos ir prisibijodavo.

Kokia tikroji Riveros vardo istorija Mados Arenoje?

_RiverA_: prieš tai turėjau vardą ,,Mazuli ne tau“. Tai buvo senojoje versijoje.. Bet tai – praeitis, todėl norėjau kažko naujo ir pasikeičiau į _RiverA_. Man šis vardas atėjo į galvą iš Amerikiečių vine ir vlogų kūrėjo Brent Rivera. Tiesiog vardas pasirodė unikalus ir neįprastas. Ir šiaip labai daug kas sakydavo, kad tas vardas „Mazuli ne tau“ labai keistas ir man jį reikia pasikeisti, o tai davė daug įtakos vardo pakeitimui. Ir dabar tuo tikrai nesigailiu.

[Tikras pseudonimas Elizabetė]

Elizabete kilo iš hebrajiško vardo Elisheva, kuris reiškia „mano Dievas yra priesaika, mano Dievas yra visur“. Europoje dažniau sutinkamos kitos vardo formos, pavyzdžiui, Elisabet, Elizabeth arba Elisabeta, tačiau Elizabete yra populiarus vardas Latvijoje ir Portugalijoje.

Kokia yra Elizabete?

Elizabetė yra linkusi išmokti kuo daugiau, tačiau ne visada žinias panaudoja praktiškai. Ji puikiai geba susikoncentruoti į atliekamą darbą ir labai susierzina, jei kas nors ją išblaško. Visas jos gyvenimas sudėliotas taip, kad jei nors menkiausia smulkmena išeina iš rikiuotės – viskas tarytum žlunga ir slysta iš po kojų. Į viską žvelgia rimtai ir nemėgsta, kai ją dėl to sukritikuoja. Elizabetei ganėtinai sunku susibendrauti su naujais žmonėmis, minioje ji jaučiasi vieniša. Jai geriausias laikas tuomet, kai netrukdoma gali mokytis naujų dalykų. Saviraiška užsiima tik artimų žmonių būryje, kuriame jaučiasi saugiai.

Kuo praėjusiame gyvenime buvo Elizabete?

Nuo praėjusio jos gyvenimo prabėgo daugybė amžių, kadangi paskutinį kartą ji gyveno tik 475-aisiais, anapus Atlanto, Kanadoje. Ji buvo paslaptinga, turėjo magiškų galių, tad nenuostabu, jog užsiėmė būrimu, ateities spėjimu. Gyveno labai bohemiškai, apsikrovusi senoviškomis knygomis. Naudodamasi savo galiomis padėdavo žmonėms įveikti drovumą, vienatvę, įkvėpdavo pasitikėjimo savimi.

Kokia tikroji Elizabetes vardo istorija Mados Arenoje?

Elizabetė: senąją ,,Superpanelės“ versiją pradėjau žaisti labai labai seniai. Kadangi tai buvo pats pirmasis mano internetinis žaidimas, tuose prisiregistravimo reikaluose nieko nesupratau ir galvojau, kad reikia įrašyti savo vardą ir pavardę. Parašius vardą ir pirmas 4 pavardės raides bei išsaugojus, atsitokėjau ir užsimaniau ,,didingo'“ vardo. Atsiradus naujajai versijai savo norą ir įvykdžiau. Galbūt norėjau lygiuotis į kažkokią princesę ar dar ką nors... Manau, kad šio vardo nekeisčiau, nes man labai patinka, kai mane vadina ,,Eli“, o jei keisčiau, tuomet galbūt pasitrumpinčiau į ,,Eliza“.

[Tikras pseudonimas De_Monica]

Tikroji vardo Monika kilmė nėra visiškai aiški. Manoma, jog jis yra kilęs iš finikiečių kalbos, ir šio vardo reikšmė yra prarasta. Viduramžiais buvo priimta laikyti, jog šis vardas yra  vedinys iš graikų kalbos žodžio „monos“, kuris išvertus į lietuvių kalbą reiškia  “vieniša”. Pagal kitą vardo aiškinimą, Monikos vardas yra kilęs iš lotynų kalbos žodžio „moneo“, kuris reiškia „patarėja“. Istoriniuose šaltiniuose pasakojama, jog šis vardas kilo nuo Šv. Monikos, Šv. Augustino motinos, kuri 4 amžiuje gyveno Tagastėje, Šiaurės Afrikoje. Ji ištekėjo už gražaus, bet amoralaus pagonio Patricijaus. Savo geraširdišku pavyzdžiu, kantrybe ir maldomis Monika sugebėjo atversti savo vyrą į krikščionybę. Na, o Monikos vardas pradėtas vartoti 18 amžiuje.

Kokia yra Monica?

Ji turi stiprų ryšį su gamta, kuri yra didžiausias jos įkvėpimo šaltinis. Tai žmogus pasinėręs į nuolatinius apmąstymus, filosofinius klausimus. Daugeliui yra sunku ją suprasti, kadangi paprastai Monica nerodo emocijų. Aplinkinių kritika ar pastabos jos nežeidžia. Ji gyvena savo uždarame minčių ir apmąstymų pasaulyje. Jai suteiktas analitiškas mąstymas, tyrėjos įžvalga, todėl ji siekia suvokti įvairiausius pasaulio slėpinius. Monicos negąsdina vienatvė, o priešingai – ji ja mėgaujasi.

Kuo Monica buvo praėjusiame gyvenime?

Praėjęs Monicos gyvenimas klostėsi Jungtinėse Amerikos Valstijose, manoma, jog šiaurės rytų teritorijoje, apie 1500-uosius. Savo karjerą pradėjo kaip paprasta amatininkė, o vėliau tapo žymia dizainere. Kaip ir dabar, Monica visuomet siekė žinių ir išminties, ją traukė filosofija, psichologija, žmogaus mąstymas.

Kokia tikroji Monicos vardo istorija Mados Arenoje?

De_Monica: senojo vardo nepamenu, nes tikriausiai jis man nieko nereiškė, o šio vardo idėja kilo iš vardo Monika (mano močiutės vardas). Lėlei jį suteikiau todėl, kad ją labai myliu ir gerbiu, tad nors taip savotiškai ją pagerbiau. Kadangi Monikų čia labai daug, tai sumąsčiau pridėti priekyje kelias raides, kad nebūtų toks nuobodus ir vienodas, nes skaičių nesinorėjo.

[Tikras pseudonimas Christina Aguilerea]

Vardas Christina yra kilęs iš lotynų kalbos ir reiškia „Kristaus sekėja“, „krikščionė“. Vardas taip pat siejamas su Didžiąja Kankine Kristina, gyvenusia 3-iame amžiuje. Pasakojama, jog ji buvo Romėnų pagonio vado dukra. Supratęs, jog dukra išpažįsta krikščionių tikėjimą, tėvas ją įkalino bokšte, pilname pagonių stabų. Taip siekė atversti ją į pagonių tikėjimą. Vis dėlto Kristina sugebėjo parduoti visus stabus, surinko pinigų, išdalijo juos vargšams ir galiausiai pabėgo nuo tėvo, kuris ketino ja atsikratyti. Kiek vėliau, Kristina vis tiek buvo nužudyta, kaip pagonių tikėjimo išdavikė, o krikščionių bažnyčia pripažino ją Didžiąja Kankine ir Šventąja.

Kokia yra Christina?

Tai be galo savo išvaizda besirūpinantis žmogus. Ji nori atrodyti nepriekaištingai bet kokioje situacijoje: vakarėlyje ar tiesiog nešdama išmesti šiukšles. Visgi ji nėra kvailelė, todėl aplinkiniai dažnai kreipiasi į ją patarimo profesiniais ar šeimyniniais klausimais. Iš tiesų didžiąją laiko dalį ji praleidžia gilindamasi į kitų žmonių gyvenimą, problemas, mėgindama visiems padėti, suteikti džiaugsmo, o apie asmeninį gyvenimą pamiršta. Jai sunku nuspręsti ką iš tiesų nori veikti, kokią profesiją įgyti. Ji suvokia, jog savo pačios gyvenime turi nemažai pareigų, todėl norėdama nuo jų pabėgti susikoncentruoja ties išoriniais veiksniais.

Kuo praėjusiame gyvenime buvo Christina?

Pasirodo, jog Christina gyveno pačiame Airijos centre, 1866-aisiais. Priešingai nei dabar, ji turėjo konkretų tikslą ir profesiją. Netgi ne vieną! Sakoma, jog pradėjo dirbdama prekybiniame laive, kuris po įvairius pasaulio kampelius išvežiodavo prekes. Čia įgavo verslumo, todėl galiausiai grįžo į Airiją ir tapo verslininke. Žmonės kalbėjo, kad ji per greitai tapo verslo žmogumi. Sklandė kalbos, jog ji turėjo ne visai žemiškų gebėjimų ir jais pasinaudojo, jog praturtėtų.

Kokia tikroji Christinos vardo istorija Mados Arenoje?

Christina Aguilerea: pradėjau žaisti Mados Arenoje gan seniai ir tuo metu buvo labai garsi dainininkė Christina Aguilera. Man ji taip patiko, kad nusprendžiau jos vardu pavadinti savo panelę, bet netyčia įvėliau klaidą. Aguilera parašiau su e raide. Aguilerea. Prieš tai mano vardas buvo lyg tai Lilijana, bet tiksliai nepamenu.

[Tikras pseudonimas Lady-Aistė]

Vardo kilmė yra lietuviška ir tai – vedinys iš baltų genties pavadinimo – „aisčiai“ arba „estijai“ .Manoma, jog aisčių vardas yra kilęs iš  senovės vokiečių žodžio „este“, kuris reiškia  „jauja“ arba  gotų  kalbos žodžio „aistan“, reiškiančio „gerbti“. Aistės vardas labiausiai buvo mėgstamas aštuntajame ir devintajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose. Didžiausio savo populiarumo metu, kuris buvo 1996 metais, Aistės vardas buvo suteiktas net 336 mergaitėms.

Kokia yra Aistė?

Tai dosnus, malonus, rūpestingas, idealistinių idėjų kupinas žmogus. Jos širdis šaukiasi kilnaus tikslo, protas reikalauja įprasminti savo egzistavimą. Padėti kitiems ir pasaulį padaryti laimingesne vieta gyventi – tai jos pašaukimas. Ji tarsi Motina Teresė globoja nuskriaustuosius, nereikalauja materialinio atlygio. Kartais ji pernelyg naiviai tiki, jog gali iš esmės pakeisti pasaulį. Taip pat ji labai šeimyniškas ir sėslus žmogus. Asmeniniame gyvenime ji tikisi sukurti šeimą ir darniai nugyventi. Šis žmogus netrokšta nuotykių, veiksmo. Jai svarbus ramus ir harmoningas gyvenimas, pagalba aplinkiniams ir toks savęs realizavimas.

Kuo Aistė buvo praėjusiame gyvenime?

Pasirodo, jog tyros širdies Aistė gyveno Ukrainoje, 1375 metais. Net ir praėjusiame gyvenime ji nenutolo nuo dvasinės ir kilnios veiklos, mat buvo pamokslininkė. Taip pat studijavo ir stengėsi suprasti senovinius išminties raštus. Kaip žmogus ji buvo drovi, šiek tiek susikausčiusi, bijojo išreikšti savo kūrybiškumą, nes manė, jog aplinkiniai jos nesupras. Pasižymėjo stipria intuicija, kuria be galo pasikliovė.

Kokia tikroji Aistės vardo istorija Mados Arenoje?

Lady-Aistė: vardo atsiradimo istorija labai paprasta, tikrai nieko ypatingo . Kiek prisimenu vardą sugalvojau labai greitai. Kai kurios merginos mano, kad vardas sukurtas nuo Lady Gaga, bet tai netiesa. Tiesiog kai kūriau vardą man labai patiko daina pavadinimu Lady, bet vardas tiesiog Lady per trumpas, todėl ilgai negalvodama pridėjau savo vardą ir gavosi Lady-Aistė.

[Tikras pseudonimas Džiozefina]

Jozefina kilo iš hebrajiško vardo „Yehôsêph“. Šis vardas sulaukė nemažo populiarumo daugelyje šalių, tik pasireiškė skirtingomis formomis. Labiausiai yra paplitęs Izraelyje, kaip „Yossi“ arba „Yosef“. Vardo reikšmė ganėtinai paini – „te Dievas pridės“. Dažniausiai ji interpretuojama kaip „te Dievas sukurs daugiau sūnų“.

Kokia yra Jozefina?

Jeigu užsibrėžia konkretų tikslą, tai visuomet jo pasieks ir nebus jokios kliūties, kuri galėtų jai sutrukdyti. Veiklos ji turi per akis – tik spėk daryti. Nuolat sugalvoja kuo užsiimti, negali išsėdėti nieko neveikdama. Visgi čia kyla ir didžiausia jos problema – nepastovumas. Bet kokia veikla, kuria ji užsiima yra sudėtinga, nes jai reikalingi iššūkiai ir kai tik jie įveikiami, ta veikla automatiškai tampa nebeįdomi. Tokia pati situacija ir santykiuose su žmonėmis. Ji turi gausybę draugų ir pažįstamų, tačiau ir jie jai ilgainiui nusibosta. Šiam žmogui nuolat reikalinga fizinė veikla (sportas, aktyvus laisvalaikis), dėmesys, pagyros, ji visuomet turi diktuoti sąlygas.

Kuo praėjusiame gyvenime buvo Jozefina?

Ji gimė 1825 metais ir visą gyvenimą praleido Naujojoje Gvinėjoje. Buvo chirurgė bei domėjosi kitais gydymo būdais. Su pacientais elgdavosi tik kaip su sergančiaisiais, kuriuos reikia išgydyti. Daugelis ją skatino atsigręžti į patį žmogų, suprasti jo emocinę būklę, atjausti. Laisvalaikiu ji svajodavo apkeliauti visą pasaulį, praplėsti akiratį, sužinoti naujų dalykų.

Kokia tikroji Jozefinos vardo istorija Mados Arenoje?

Džiozefina: iš tiesų vardas neturi kažkokios išskirtinės istorijos. Šį žaidimą pradėjau žaisti, supykusi ant mamos. Tada galvoje tebuvo neseniai matytas filmas apie Džezabelę. Taip gimė pirmasis vardas. Dabartinis vardas pakeistas gan senokai, nes be galo patiko toks gremėzdiškas, retas ir gal net sunkus vardas.  Galbūt tai dėl to, kad mano tikrasis vardas taip pat retas.



Štai toks dvasingas ir tikėjimo kupinas šiandienos įrašas. Pati nekantrauju sužinoti, kokiomis savybėmis pasižymės kitos klubo narės. Susitiksime vos po kelių dienų.



~•«Denera»•~


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą