2017 m. sausio 25 d., trečiadienis

"5 punktų sąrašas"

Labas vakaras, Mados Arenos gyventojos!

Jau kurį laiką mano mintys sukasi apie podiumus. Ne, siekti jų tikrai neketinu, bent jau artimiausiu metu. Ir vis tik podiumų karštinė nepalieka manęs ramybėje. Labai dažnai peržvelgus dalyves tenka giliai atsidusti, liūdnai papurtyti galvą, o kartais net ir pavartyti akis. Ir iš tiesų, kodėl taip yra? Nusprendžiau šį įrašą paskirti būtent podiumų temai ir pateikti 5 dalykus, kurių reikia, kad podiumo karaliene taptumėte ne be reikalo ir kad ši nominacija būtų prasminga, o ne tik papildomas trofėjus Jūsų profilyje.

1. Stilius

Pasitinka pagal rūbą, išlydi pagal protą. Esate tai girdėjusios? Jeigu ne, tai įsiklausykite.
Jūsų apranga, tai pirminė Jūsų pačių reprezentacija. Stovėdamos ant podiumo pakylos, Jūs demonstruojate savo įvaizdį. Tai ir yra esminis podiumo principas – atskleisti stilių, parodyti aprangos kūrybiškumą ir visą išmonę, kurią tik turite. Ant pakylos mes matome Jūsų aprangą, o ne tai koks Jūsų charakteris, kiek Jūs nuveikėte, kad čia patektumėte, ar gera esate pašnekovė ir kokia žaidėja. Juk ir podiumų aprašymai (jeigu tik siekiančios pergalės juos perskaito iki galo) aiškiai tai skelbia.


Jeigu paklaustumėte kas yra podiumo vertas stilius, pasakyčiau, jog tikrai ne tas, kuriuo įtinkate už Jus balsuojančioms žaidėjoms. Tai Jūsų pačių stilius, autentiškos detalės, kurios bet kuriame derinyje padeda atpažinti, kad tai ne kas kitas, o Jūs. O dar geriau toks, kuris svetimas kitoms panelėms, tačiau kažkokiu mistiniu būdu vis tiek pavergiantis jų širdį ir protą. Pati dažnai balsuoju ir žaviuosi tomis panelėmis, kurių stilius man nėra prie širdies, tačiau jos viską suderina taip, kad sunku atplėšti akis, nes tam tikri akcentai tarsi jų vizitinė kortelė. Žinote ta jausmą, kai gatvėje pamatote kokią nors merginą ir galvojate „oho, kaip gražiai ji atrodo, nors pati taip nesirengčiau“? Tai ir yra būtent tokia situacija. Tad tikrai nebūtina apsikrauti visais naujausių kolekcijų rūbais arba bandyti perlipti per save ir išradinėti dviratį antrą kartą! Suprantama, kad ant podiumo pakylos ne vieta ir spalvotam karnavalui bei soliariume užmigusiai blondinei, if you know what I mean..

Tikiu, kad visos galėtume įvardyti bent po vieną žaidėją, kuri visuomet sukuria kažką išskirtinio ir įdomaus, bet tuo pačiu išlaiko savitas detales, kurių dėka įstengtum tą žaidėją atpažinti tarp gausybės kitų. Pagalvojus apie tokį žmogų, man į galvą šauna Renė ir Lunalight. Atrodo, jog jau žinai jų derinių stilistiką, spalvinę gamą, tačiau koks nors vienas ar keli akcentai visuomet maloniai nustebina. Man visada atrodo, jog tokių žaidėjų deriniai turi konkrečią dvasią, bet kartas nuo karto ta dvasia sumąsto paeksperimentuoti, pasiblaškyti, sukurti kitokią istoriją. Manau, kad unikalumas ir slypi tame gebėjime keistis nesikeičiant. Būtent tokią savybę aš laikyčiau podiumo pakylos reikalavimu, o žaidėjas pasižyminčias ja - nugalėtojomis.

Renė

Lunalight

Pati laikausi nusistatymo, jog jeigu lėlė atrodo klaikiai – jokiu būdu neatiduosiu jai savo balso. Tik tokios žaidėjos iš karto „nenurašau“, o priešingai, visuomet grįžtu pažiūrėti dar ir dar. Galiausiai tai netgi tampa smagia atrakcija, nes prieš įeidama į panelės profilį bandau atspėti ar mano lūkesčiai pasiteisins, ar vis dėlto vėl teks pavartyti akis. Na, bet ir mano kantrybė ne geležinė. Jei keletą kartų iš eilės esu nusivylusi, tuomet viso gero, mano balo toji žaidėja tikrai negaus.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „bye bye gif“

Liūdniausia būna tada, kai esi priverstas už kažką balsuoti. Jeigu tai bet kokia žaidėja, visuomet turime galimybę rinkis, tačiau jei tai tavo klubo narė.. Čia ir prasideda „palaikykime savus“. Tikriausiai reta panelė atsisako balsuoti už savo klubo narę ar kurią kitą Mados Arenos (MA) bičiulę. Kol kas galiu paatvirauti, kad man tokia situacija nepasitaikė (skubu nusispjauti per kairį petį ir pabelsti į medinį stalą), tačiau užjaučiu tas, kurioms yra tekę patirtį tokį nemalonumą. Juk MA podiumuose pirmiausia balsuojame už išorinį įvaizdį (pasitinkame pagal rūbą), o tik tuomet atsigręžiame į žmogų (palydime pagal protą). Manau, jog čia nereikėtų maišyti žaidėjos, kaip asmenybės ir jos stiliaus, nes tai tikrai ne asmenybės varžybos. 

2. Prisistatymas

Tai antras ir be galo svarbus aspektas (bet ne svarbesnis už pirmąjį). Kadangi jau pasitikome pagal rūbą, galime atkreipti dėmesį ir į kitą Jūsų reprezentacijos pusę – tai, kaip save pristatote palikdamos žinutes kitų žaidėjų profilyje.

Prisistatymų būna įvairiausių, tačiau ne visi jie pataiko į dešimtuką (o kai kurie skrieja visiškai pro šalį). Kadangi pati esu balsuojančiųjų barikadų pusėje, susidariau nemažą įspūdį apie tai, kas paskatina balsuoti už vieną ar kitą žaidėją, o kas atstumia.

Pirmiausia, labai „neskaniai“ žiūrisi tos didžiulės raidės komentare, ypač tuo atveju, jeigu prisistatymo žinutėje dar pūpso ir milžiniškas paveikslėlis. Šiuo atveju reikėtų pasirinkti, ką Jums svarbiau parodyti. Jeigu tekstas šabloniškas, kuriame tiesiog prašote už Jus pabalsuoti, tuomet abejoju ar tokius žodžius reikėtų pabrėžti gigantiško dydžio raidėmis. Nėra nieko blogo, jei paprasčiausiai pritrūko išmonės žodžiais perteikti tai, ką norite pasakyti. Kartais vaizdas pasako daugiau, nei paprasti žodžiai. Ir priešingai, jeigu sugalvojote įdomesnį tekstą (pavyzdžiui, nedidelį eilėraštį ar keletą šmaikščių eilučių, o galbūt tiesiog mielą palinkėjimą asmeniškai tai žaidėjai, į kurios profilį talpinate komentarą), tuomet paveikslėlis gali būti paprastas ir neįpareigojantis arba jo visai nereikia.

Kalbant apie vaizdinę pateiktį.. Kad ir kokie mieli ir gražūs būtų kačiukai ir šuniukai, Jūsų paliktame komentare jie atrodo tikrai juokingai, juolab kai Jūs siekiate podiumo, kuris tikrai yra varginantis darbas, o ne laisvalaikio praleidimo būdas. Tas pats galioja ir įvairiems blizgiems paveikslėliams, judančioms gėlytėms ar tiesiog gražios merginos/ vaikino nuotraukai, kuri atrodo visiškai ne į temą. Sugalvokite kažką savito arba originalaus. Susiekite paveikslėlį su teksto žodžiais, jeigu mokate, pasinaudokite photoshop programa (galite paprašyti klubo narių pagalbos, kažkas jų tarpe tikrai tai mokės ir tikiu, jog mielai padės). Taip parodysite, jog iš tiesų įdedate darbo ir pastangų ir Jums svarbu ne tik aklas podiumo siekimas, bet ir už Jus balsuojančios žaidėjos. Niekam neįdomi panelė, kuri kaip šuniui kaulą numeta apdriskusią frazę „balus palikau, aplankyk ir mane, siekiu podiumo“ ir tikisi laimėti. Tai ne tik, kad neįdomu, bet taip pat ir įžūlu. Tad verčiau atraskite savo būdą prisistatyti, leiskite Jus pažinti.

Didelį įspūdį man paliko panelė Mastema. Jos prisistatymas vaizdingai patrauklus, parodantis, kad ši žaidėja įdeda išties nemažai pastangų. Taip kokybiškai „sukonstruoti“ lėlę reikia ne tik gebėjimų, bet ir laiko. Radusi tokį komentarą savo profilyje tikrai pajutau išreikštą dėmesingumą, ypač tuomet, kai lėlė nuotraukose vis kito.


3. Atsakas

Visada prisiminkite, jog be balsų nebūtumėte ant podiumo, be kitų žaidėjų, neturėtumėte balsų, o be savo indėlio nesulauktumėte palaikymo. Nuo Jūsų prasideda podiumų siekimo kelias, tad Jumis ir turi baigtis.

Taip, noriu pasakyti, jog niekada nepamirštumėt padėkoti visoms už Jus balsavusioms panelėms. Nereikėtų prisidengti komentarų bei žinučių limitu ir teisintis, jog nėra kaip atrašyti. Paprasčiausias būdas yra tiesiog brūkštelėti padėkos sakinį toje pačioje prisistatymo žinutėje (jeigu dėkojate podiumo siekimo metu). Jeigu sugalvojote padėkoti po to, kai laimėjote išsvajotą trofėjų, patalpinkite padėkos žodžius savo profilyje arba paprašykite, kad įvairių klubų prezidentės perduotų nuo Jūsų didelį ačiū savo klubo narėms. Suprantama, kad dėkoti kiekvienai žaidėjai atskirai būtų per didelis darbas, tačiau kažkokiu būdu tai vis tiek reikėtų padaryti.

Galiu pasakyti, jog tikrai širdelę paglosto sulaukus malonios žinutės asmeniškai arba radus dėkingumo kupiną komentarą nugalėtojos profilyje. Juk balus atiduodame tai, kuria nuoširdžiai tikime, tai, kuri atrodo verta podiumo pakylos, tai, kuri įdeda pastangų ir turi būti pastebėta. Viso ko pabaigoje, smagu žinoti, jog ir tu prisidėjai prie pergalės, todėl išsakyta padėka yra labai laukiama ir reikšminga. Tai nereiškia, jog balsuojančiosios nori kažkokio išaukštinimo, garbės ar išskirtinio dėmesio, bet juk elementarus dėkingumas dar niekam blogo nepadarė, argi ne taip?

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „thank you gif“

4. Elgesys

Patikėkit, kai kurios žaidėjos tikrai pastebi Jūsų elgesį ir joms tai nėra „ai, koks skirtumas“. Dažniausiai podiumo siekimo metu visos tampa meilios ir saldžios, prasideda meilikavimai. To daryti tikrai nereikia. Viskas į ką Jūs turite susikoncentruoti, tai kaip save pateikti, jog būtumėte verta to trofėjaus. Lindimas į gerą vietą Jums žavesio neprideda. Nelįskite į akis su perdėtai maloniais žodžiais, panelių (kurių anksčiau nė nežinojote) aprangų gyrimu. Toks nenatūralumas tikrai matosi ir nuo jo norisi vemti. Literally. 


Žinoma, skatinimas už Jus balsuoti yra būtinas, nes kitaip ko gero niekas nė nežinos, kad Jūs siekiate podiumo. Savęs reklamavimas pats savaime yra šioks toks „lindimas į akis“, tačiau viskas priklauso nuo to, kaip Jūs tai darote. Čia didesnę įtaką daro geras vaizdas ir unikalumas. Su visomis žaidėjomis draugėmis nebūsite (jau vien todėl, kad jų fiziškai yra per daug), tad ir nesistenkite apsimestinai jų girti ar palikinėti apseilėtus komentarus. Jūsų elgesys visu šiuo laikotarpiu turi būti konkretus, taktiškas ir svarbiausia – normalus.

Prie viso to tiesiog negaliu nepaminėti sąžiningumo. Tai dar vienas kertinis akmuo podiumų pasaulyje. Suprantama, kad sunku pagauti tas, kurios pergalės siekia bjauriais būdais, tad tikriausiai belieka tikėtis, kad pastarosios greitu metu išnyks kaip mamutai baigiantis ledynmečiui.

5. Tvarka

Tvarkos reikia visur, bet turbūt labiausiai ji reikalinga..būste. Prieš sugalvodamos dalyvauti būsto konkurse, pagalvokite, ar Jūsų būstas yra pasiruošęs. Jeigu manote, kad taip, primygtinai reikalauju dar kartą peržvelgti savo kambarius, nes labai gali būti, jog Jūsų baldai bus surengę netikėtą vakarėlį ir skraidys pakibę ore arba vagys bus apšvarinę Jūsų būstą taip, jog kambarius rasite tuštutėlius.

Juokas juokais, bet.. NEDALYVAUKIT būsto konkursuose, jei nesugebat įrengti kambario. Juo labiau – neprašykit už Jus balsuoti, nes tai nesuvokiama.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „dont do this gif“

Mažų mažiausiai yra liūdna (nes dažniausiai pikta), kai šiame konkurse dalyvauja žaidėja su tuščiais kambariais, kėdes įrioglinusi į padebesius, suderinusi tapetus ir grindis taip, kad staiga prie medinių sienų atsiranda žolė. Balsuojame tikrai ne už tai, tad ir dalyvės tokios matyti nenorime (jau nekalbant apie tokio tipo laimėtoją).

Dar vienas šmaikštus dalykas, tai baldų dydžių neatitikimas. Siuto tai nesukelia, tačiau juoką visuomet iššaukia. Vis dėlto dalyvaujant konkurse viską reikėtų suderinti taip, kad būstas atrodytų kuo realistiškiau. Dar atkreipčiau dėmesį į tai, kad jeigu jau nebe Kalėdos, tai patraukite tą eglutę iš kambario, jeigu nebe Velykos, tai galbūt nereikėtų dėti margučių ar kitokių šventinių akcentų.

Dėmesį visuomet patrauks estetiškas, baldais neperkrautas būstas. Geriausia iš pradžių susikurti kambario viziją ir tik tada ją įgyvendinti, suderinti iki smulkiausių detalių. Jeigu trūksta vaizduotės, tikrai nereikia kažko įmantraus, svarbiausia, kad kambarys būtų panašus į kambarį, o ne į cirką. Na, o tada pirmyn nugalėti konkurse!


__The End__

Tikiu ir žinau, jog daugelio Jūsų mintyse gyvena tokie ir panašūs pastebėjimai. MA pasaulyje podiumai lyg mūšio laukas, nes siekiama bet kokia kaina laimėti. Tikrai didelė dalis žaidėjų nėra vertos trofėjaus. Nepamirškime ir dažnai vykstančių aršių kovų tarp dalyvių, kuriose neapsieinama be šlykščių žodžių, kaltinimų ir kartais, net grasinimų. Ar čia kultūros stoka, ar tiesiog pasirodžiusi „branda“, kiekviena galime interpretuoti savaip. Tiesa ta, kad podiumų siekimas yra tikra pekla. Ne tik dėl konkurencijos, bet ir dėl to, kiek realių pastangų, laiko ir net pinigų reikia paaukoti, žinant, jog tai tiesiog žaidimas.

Dėl to ir neskubu įžengti į šį kelią. Manau, kad pradėti reikia tik tada, kai tiksliai žinai kaip tu to sieksi, kiek laiko galėsi skirti ir kaip save pateiksi. Be to ir pačiai žaidėjai svarbu turėti
„parako“ ir sugebėti kažką parodyti, neieškoti žodžio kišenėje, tad kol kas viso to dar pasitaupysiu.


[Žaidėjų nuotraukos pateiktos su leidimu.]


~•«Denera»•~


6 komentarai:

  1. Puikus straipsnis! Viskas išdėstyta. Manau kam nors (gal ir man) prireiks ir padės. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Valio, toks ir buvo siekis! Ačiū, kad skaitai ir domiesi. :)

      Panaikinti
  2. Idealiame pasaulyje taip ir turėtų būti - podiumą turėtų užimti to vertos, būsto konkursą laimėti gražius būstus turinčios. Gaila, bet manau to niekada nesulauksime. Ant podiumo kaip stovėjo taip ir stovės oranžinės gražuolės su mėlynais aių šešėliais, o tušti būstai rinks trofėjus. :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai gaila, jog trofėjaus vertos panelės triūsia lyg Pelenės, kai tuo tarpu bjauriosios įseserės skina visus laurus.

      Dar labai gaila, jog toks dalykas, kaip "idealus pasaulis", greičiausiai neegzistuoja. Bet gal kada nors..? :)

      Panaikinti
  3. Įrašas tikrai labai šaunus, iš esmės- puikiai parodantis būsimoms ir esamoms podiumo merginoms, kaip turėtų atrodyti ta, kurią visos mato. Pabrėžti tikrai patys svarbiausi ir naudingiausi dalykai. Daug darbo ir pastangų įdėjai, Denera. Buvo tikrai smagu ir įdomu skaityti įrašą. Manau, radau ir aš čia dar sau nemenkai pastabų, kurias reiks ištaisyti, kad jau kažko siekiu... :D
    Na, o atskirą ir didelį ačiū tariu iš savos pusės, kad kažkokiu būdu ir aš čia nelikau nepastebėta. Mano pastangoms tai buvo geriausias ir maloniausias įvertinimas, tikrai.. Ačiū♥
    Na, o aš nuo savęs palinkėsiu ir toliau taip puikiai darbuotis blog'e ir sėkmės! ^^

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, šis įrašas greičiausiai netaps antrąja Biblija, kurią seks kone kiekviena. Užvis svarbiausia kiekvienai siekiančiai podiumo parodyti kažką savito ir įdomaus. Tik, kad tų įdomybių jau tiek daug, kad labai sunku ir nustebinti. Pati neįsivaizduoju savęs siekiančios tokio trofėjaus. Sunku, oi kaip sunku.

      Kaip sakoma, pastangos visuomet atsiperka. Tu jų tikrai įdedi, todėl ir aš asmeniškai tikiu tavo sėkme. :)

      Labai dėkoju už palinkėjimą, tai didelė paskata. :)

      Panaikinti