2017 m. kovo 18 d., šeštadienis

Pasakyk savo vardą, pasakysiu kas tu #5

Sveikos!

Šiandien atskubu su paskutiniuoju šios serijos įrašu. Nueitas labai ilgas kelias, surinkta begalė informacijos, skirta tikrai nemažai laiko ir viso to rezultatas - 5 įrašai ir malonios klubo narių žinutės bei didelis susidomėjimas!

Kaip šiandien prisimenu savo pradinį planą - per savaitę paskelbti visus įrašus. Liūdna ir juokinga tuo pačiu metu. Tikriausiai neįvertinau nei savęs, nei savo galimybių, nei šios rubrikos sudėtingumo. Vis galvojau, kokios buvo pagrindinės kliūtys ir galiausiai priėjau prie išvados, kad:

 ♦  Laiko stoka – o kam gi jo netrūksta, kai nuolat bėgam, skubam ir patys normaliai pagyventi nespėjam?
♦  Tinginystė – mano (beveik) geriausia draugė, kuri nuolat kaišiojo pagalius į ratus.
♦  Informacijos trūkumas – mielos panelės, kai kurių jūsų vardai tikrai „kieti riešutėliai“, kuriuos įveikti prireikdavo ne vienos dienos.. Iššūkis man? Kodėl gi ne.
♦  Liūdnos dienos – tikrai taip, buvo tokių dienų, kai galvojau velniop viską.. Bet susigriebiau ir štai mes čia.

Kad ir kokių bjaurių kliūčių pasitaikė, negaliu pamiršti ir gerų akimirkų. 
Pirmiausia, tai tas stebuklingas jausmas, kai gauni iiiilgą asmeninę žinutę iš klubo narės, kupiną palaikymo žodžių ir paskatinimo nesustoti. Ačiū tau, Džiozefina, kad buvai šalia ir taip nuoširdžiai įvertinai mano darbą. Ačiū tau, Paula, kad prireikus visada nuramindavai, kai pradėdavau panikuot, kad nebespėju su įrašais ir kad dėl to mirštu iš gėdos.

Kitas smagus dalykas, tai mano rastų aprašymų atitikimas su realiomis klubo narių asmenybėmis. Iš tiesų, kai dėliodavau aprašymus pati pastebėdavau, kad kai kurie žodžiai labai taikliai apibūdina konkrečią klubietę, o vėliau jos ir pačios tai patvirtindavo. Tad kas sakė, jog internetas pilnas šlamšto? Įsitikinau, kad kai kurie tinklapiai (nors man jie neatrodė labai patikimi) sako tiesą ir tik tiesą. O kur dar pats faktas, kad aprašymai sudarinėti ne pagal tikrus narių vardus, o jų pseudonimus. Pasirodo, kad klubietės net ir slapyvardžius pasirinko pagal savo asmenybę, galbūt to net nežinodamos, tiesiog taip suveikė pasąmonė. How cool is that?

Susijęs vaizdas

Na, o dabar grįžtu prie vardų. Šios serijos įrašus užbaigs Kleo, Benigna ir Denera..hmm..aš. Keista savo įraše rašyti apie save, bet galbūt klubietėms bus įdomu (nors kažin ar įdomiau po to, kai sužinojo kas iš tiesų slepiasi po Deneros slapyvardžiu :D).


Kleo susiformavo kaip Kleopatros trumpinys. Visiems yra puikiai pažįstama žymioji Egipto karalienė Kleopatra, kuri pasižymėjo ne tik tvirtu valdymu ir aštriu protu, tačiau ir išoriniu grožiu, kurį puikiai mokėjo panaudoti savo tikslams ir pelnyti palankumą. Sakoma, jog ir merginos nešiojančios šį vardą turi panašias savybes. Kleo vardo reikšmė taip pat yra susijusi su minėtomis savybėmis, nes reiškia „pripažinimą“, „pagyras“.

Kuo pasižymi Kleo?
Šio žmogaus asmenybė susideda iš jautrumo, kūrybiškumo ir idealistinių siekių. Nors iš šalies ji atrodo ramaus būdo, lėta, o kai kada net ir neturinti jokio gyvenimo tikslo, iš tiesų tai labai ekspresyvus žmogus. Geriausiai jai sekasi išlieti savo mintis ir išgyvenimus ant popieriaus lapo. Tai galėtų būti puiki rašytoja. Drovumas jai visada pakiša koją, baimė sulaiko nuo rizikos, kuri tikrai galėtų pasiteisinti ir išeiti į gera. Taip pat tai geros intuicijos ir šviesaus proto žmogus, greitai perpranta aplinkinius.

Koks buvo praėjęs Kleo gyvenimas?
Ji buvo tikra anglų aristokratė, ponų dukra. Augo apsupta prabangos ir patogumų, tačiau nebuvo išlepinta. Priešingai, noriai mokydavo vaikus matematikos ir geografijos. Ją žavėjo naujovės ir greitai besikeičiantis pasaulis. Siekė padėti sergantiems ir vienišiems žmonėms, dalintis tuo, ką turėjo pati.

Tikroji vardo atsiradimo istorija
Kleo: mano vardas su niekuo nesusijęs. Tiesiog man taip gražiai skamba ir yra trumpas, lengvai įsimenamas ir parašomas. Ir niekas nepravardžiuoja. Kai registravau panelę, tiesiog šovė į galvą ir tiek.

Pilnas slapyvardis Benigna.

Vardas Benigna yra vedinys iš lotynų kalbos vardo Benigno. Šis savo ruožtu yra kilęs iš lotynų kalbos žodžio „benignus“, reiškiančio „ nepiktas, malonus“. Lietuvoje Benignos vardas pirmąkart paminėtas 1549 m., tad galima sakyti jis jau ganėtinai garbaus amžiaus.

Kuo pasižymi Benigna?
Jos kelias į sėkmę - gebėjimas komunikuoti su tinkamais žmonėmis, tinkamu metu. Ji visada žino ką ir kaip pasakyti, tad fortūna jos neapleidžia. Šiam žmogui netrūksta įžvalgos, ryžto ir entuziazmo. Nuo lyderės pozicijos ją skiria tik viena savybė - polinkis į egoizmą, kuris visuomet sujaukia planus. Vis dėlto tai žmogus, kuris yra nuožmus ir „kietas“ konkurentas. Drąsa, veržlumas ir tvirta nuomonė išskiria ją iš aplinkinių. Taip pat ji beprotiškai mėgaujasi nuotykiais ir kuo juose daugiau rizikos, tuo geriau. Visa tai jai tarsi energijos užtaisas, kuriuo pasikrauna ilgam laikui.

Koks buvo praėjęs Benignos gyvenimas?
Paaiškėjo, jog ji gyveno Vokietijoje ir buvo..teroristė, kuri laisvalaikiu augindavo ir prižiūrėdavo bites. Įdomus ir netikėtas derinys. Taip pat buvo labai išradinga ir gerai išmanė taktinius dalykus. O kaipgi kitaip, kai esi teroristė?

Tikroji vardo atsiradimo istorija
Benigna.: mano ankstesnės panelės vardas buvo iš skaičių ir raidžių, o čia, Mados arenoje, norėjau konkretaus, normalaus vardo. Šį vardą pasirinkau tiesiog todėl, kad man patiko. 


Paieška baigėsi tuo, jog toks vardas neegzistuoja. Randami tik panašūs vardai, tokie kaip Denara, Dinara ar Dinarah. Pastarasis yra arabų kilmės vardas, reiškiantis „auksinė moneta“. Dinara kilo iš rusų kalbos ir šioje šalyje iki šiol yra gana plačiai naudojamas vardas. Rusų kultūroje priimta manyti, jog Dinara  reiškia lobis“. Kažkodėl reikšmės sukasi vien apie turtus..

Kuo pasižymi Denera?
Šis žmogus iš gyvenimo trokšta pasiimti visa, kas geriausia. Jai svarbu įvaizdis, patogumas, kokybė. Vis dėlto tai nėra stiprus žmogus, nei fiziškai, nei psichologiškai. Ji labai užjaučianti, tačiau per daug naivi, todėl dažnai tampa aplinkinių auka. Nesugeba mokytis iš klaidų, nors suvokia, kad derėtų. Geriausiai jai sekasi tuomet, kai nepatiria spaudimo, nėra už ką nors atsakinga, kai neturi skubėti ar priimti rimtų sprendimų. Jei vis gi pasitaiko tokių situacijų, stengiasi viską atlikti kaip įmanoma geriau, todėl stipriai nusivilia, jei lieka neįvertinta ar net sukritikuota. Ypač nepasitiki savo jėgomis, todėl net ir turėdama didelių siekių nesugeba dėl jų kovoti. Kartais aplinkiniams atrodo agresyvi, paniurus ir pernelyg uždara. 

Koks buvo praėjęs Deneros gyvenimas?
Denera (hm, aš) gyveno Irako pakraštyje ir užsiėmė astrologija. Buvo itin keistas žmogus, kurio aplinkiniai vengdavo. Tik nedaugelis žinojo, kad ji labai meniškas žmogus, siekęs blogį pakeisti gėriu. Didžiausias jos trūkumas - materializmas. Slapta troško susikrauti turtus ir gyventi be rūpesčių.

Tikroji vardo atsiradimo istorija
Galima sakyti, jog esu šiek tiek pamišus dėl serialo „Game of Thrones“ („Sostų karai“). Kurdama šią anketą ilgai nedvejojau – žinojau, kad mano panelės vardas bus kažkuo susijęs su mėgstamiausiu serialu. Kažin ar atsirastų bent vienas šio serialo gerbėjas, kuris nemėgtų žavingosios Khlaeesi Daenerys, kurią nepriekaištingai įkūnijo Emilia Clarke. Nenorėjau pasivadinti tiesiog Daenerys, nes skambėjo gana sudėtingai. Mėgindama sulietuvinti vardą išbandžiau kelis variantus, tačiau galiausiai likau prie Deneros. Iki šiol džiaugiuosi, kad pasirinkau būtent tokį slapyvardį ir už jokius pinigus (nors Mados Arenos kalba – safyrus) jo nekeisčiau.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „khaleesi daenerys gif“
Kaip galėjau pasirinkti kitokį vardą? Pamatai JĄ ir viskas aišku.

_______________________________

Čia ir baigsiu savo kelionę, kurią pradėjau dar sausio 30-tą dieną. Iš planuotos savaitės gavosi beveik pusantro mėnesio. Nors viskas ir nusitęsė be prooooto ilgai, tačiau džiaugiuosi, kad vis tiek užbaigiau. Geriau vėliau, nei niekada. Istorija baigta, antspaudas uždėtas, nebeliko jokių palaidų galų, tad šaukime šampaną ir gerai atšvęskime!

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „champagne gif“


Ačiū, kad skaitėt ir buvot kartu. Susitiksime tolimesniuose įrašuose.


~•«Denera»•~

2 komentarai:

  1. Jetus, kaip ačiū, kaip įdomu. Tikrai buvo gera skaityti tokį išsamų aprašymą, tiek daug naujų minčių, o svarbiauisa, tikrai pataikei link tikrosios asmenybės. Gal tu, internete ir ekstrasensų kursus radai ir praėjai, dėl šio projekto? Bet kokiu atveju, žaviuosi tavo atliktu darbu, parašytomis mintimis, skaičiau su dideliu malonumu. Ačiūūū, Kleo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O ko tik nesiimsi, kad darbas būtų kokybiškas. ☺ Juokauju, ekstrasensų kursų ieškoti neteko, bet įdomumo dėlei reikės pasidomėti. :D
      Ačiū už palaikymą!

      Panaikinti